Her tahmini tuttu! Mert Başaran'dan yeni dolar öngörüsü

Yatırım ve Tasarruf Uzmanı Mert Başaran, katıldığı bir televizyon programında dolara ilişkin çarpıcı öngörülerde bulundu. Birçok dediği çıkan Başaran'ın yeni açıklaması da dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Başaran, çeşitli kurumların yıl sonu dolar tahminlerine ilişkin yaptığı değerlendirmelerinin ardından kendi yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı.

Doların şu an ki seviyelerde kalmasının sağlıklı olmadığının altını çizen Başaran "Yani yıl sonu dolar tahminimiz, evet bak, 37 diyen var, 36 diyen var, iyimser 32 diyen var, yani benim tahminim ben tahmin etmek istemiyorum. Çünkü tahmini ben bilemem, faiz politikası belirler. Faizi çok düşürürse Mehmet Şimşek, dolar 50 lira da olur. Çok aynı tutarsa böyle de kalır. Ama böyle kalması sağlıklı değil. Sadece o kadar söyleyeyim." dedi.

BAŞARAN DOLAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Başaran, yıl sonu doların ulaşacağı seviyeye ilişkin de öngörüsünü açıkladı:

"Yani bunun yıl sonuna doğru 40-41-42'yi görmesi ülke için daha iyi. Böyle kalırsa, bu kurla kalırsa, daha önce de söylemiştim turizmci de iş yapamaz, restoranlar da iş yapamaz, evler de satılamaz, fabrikalar da kapanır. Kuru böyle tutmak, sadece yurtdışında parası olup Türkiye'ye yüksek faizle para getiren bankerlerin işine yarar, para sahiplerinin işine yarar. Kurun bu kadar düşük tutulması iyi bir şey değildir. Dolayısıyla da ben bu kadar iyimser olmasını doğru bulmuyorum bu rakamların. 38 bir derece daha iyi. Ne kadar yukarı, 41-42'ye yakın olması en gerçekçi rakam. Olması gereken diyeyim."

Yatırım Uzmanı Mert Başaran, doların şu an bulunduğu seviyede tutulmasının ekonomin altına dinamit döşemek olduğunu ve kurun istenirse tutulacağını sözlerine ekledi.

Sonraki Haber