Herkes keşfetmeden gitmelisiniz! İstanbul'un saklı cenneti: Marmaracık Koyu

Marmaracık Koyu Milli Parkı, İstanbul'da denize girebileceğiniz, piknik ve hatta kamp yapabileceğiniz, bisiklet sürüp doğanın içinde kaybolabileceğiniz sakin bir köşe. Henüz çok popüler olmayan ve bu sayede doğal atmosferini koruyan bu doğa harikasına gelin birlikte bakalım...

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Marmaracık Koyu Milli Parkı, Karadeniz’in eşsiz manzarası, huzurlu ve doğal atmosferi ile hafta sonlarının değerlendirilebileceği güzel bir sığınak. İstanbul’un hareketli şehir hayatından yorulduysanız, temiz bir hava alıp ciğerlerinizi oksijenle doldurmak istiyorsanız burası tam da size göre! “Marmaracık Koyu nerede, Marmaracık Koyu’na nasıl gidilir” gibi soruların yanıtlarını arıyorsanız haberimizin devamında tüm ayrıntıları bulabilirsiniz...

İSTANBUL'UN İNCİSİ SARIYER'İN EN ÖZEL NOKTASI

Marmaracık Koyu Milli Parkı, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bir doğa harikasıdır. Koy, muhteşem bir kumsal, berrak turkuaz renkteki deniz ve etkileyici bir ormanla çevrilidir. Burada bulunan doğal yaşam, zengin bir biyolojik çeşitlilik sunmaktadır. Burada meşe ağaçlarının arasında yürürken geyik, tavşan, kirpi, köstebek ve kızıl sincap gibi pek çok sevimli hayvan dostumuzla karşılaşabilirsiniz. Marmaracık Koyu Milli Parkı, doğaseverlere ve tatilcilere sakin ve huzurlu bir ortam sunarken, deniz tutkunları için de harika bir plaj deneyimi sağlar. 2011 yılında “Milli Park” statüsü alan Marmaracık Koyu, çocuklu ailelerin de vakit geçirebilecekleri harika bir yer.

MARMARACIK KOYU MİLLİ PARKI’NDA YAPILACAK AKTİVİTELER

- Marmaracık Koyu Milli Parkı günübirlik ziyaretler için son derece uygun bir lokasyon. Park içerisinde piknik yapılabilecek özel alanlar da mevcut. Burada ziyaretçiler kendi yiyecek ve içeceklerini getirip gönüllerince vakit geçirebilirler. Yalnız yiyeceklerin dışarıdan getirilmesinde fayda var. Ayrıca park içerisinde ateş yakmak yasak. Yani mangal yapma imkanı bulunmuyor.

- Yaz aylarında hem İstanbullularla hem de turistlerle dolup taşan Marmaracık Koyu’nda, kendinizi Karadeniz’in serin sularına bırakabilirsiniz. Koyun denizi sakin ve sığ olarak biliniyor. Bu nedenle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler için de denize girebilme olanağı sunuyor. Öte yandan milli park içerisinde tuvalet imkanı da bulunuyor.

- Marmaracık Milli Parkı’na kadar gitmişken mutlaka Feneryolu Kuş Gözlem Kulesi'ne de uğramanızı öneririz. Göçmen kuşların gökyüzünde ahenkle dans edişini izlemek eminiz gününüzü güzelleştirecektir. Zaten burası da milli park sınırları içerisinde yer alıyor.

- Marmaracık Koyu aynı zamanda güzel bir yürüyüş parkuru sunuyor. Burada yürüyüş, koşu gibi aktiviteler yapabilir ve hatta temiz hava eşliğinde bisiklete binerek günün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Eğer geceyi burada geçirmek isterseniz buradaki bungalov evlerde konaklayabilirsiniz.

MARMARACIK KOYU MİLLİ PARKI KAMP OLANAKLARI

Marmaracık Milli Parkı ve çevresinde kamp yapılabilecek alanlar da mevcut. İstanbul’a yakın kamp alanı arıyorsanız burası tam size göre diyebiliriz. Milli park çok bilinmediği için genellikle sakin oluyor. Bu da aslında koyun el değmemiş doğasının korunmasını sağlıyor.

Milli park içerisindeki tesiste bir gençlik kamp alanı bulunuyor. Ancak burada herkesin kamp yapmasına izin verilmiyor. Burası özel olarak gençlere ayrılmış durumda. Dışarıdan gelen biri olarak, tesisin dışında kendinize kamp yapabileceğiniz yerler bulabilirsiniz. Tabii tesis dışında olacağı için tuvalet ve benzeri konfor noktalarının da olmayacağını hesaba katmalısınız.

MARMARACIK MİLLİ PARKI'NA GİRİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Kişi başı tam giriş ücreti: 21₺

Kişi başı indirimli giriş ücreti: 11₺

Bisiklet ile giriş ücreti: 21₺

ATV ve Motorsiklet ile giriş ücreti: 45₺

Kamyonet, otomobil ve pickup ile giriş ücreti: 65₺

Minibüs ile giriş ücreti: 190₺

Midibüs ile giriş ücreti: 315₺

Otobüs ile giriş ücreti: 630₺

2 yataklı kır evi günlük konaklama ücreti: 525₺

3 yataklı kır evi günlük konaklama ücreti: 650₺

Marmaracık Milli Parkı giriş ücretlerinin değişebileceğini de hatırlatmış olalım. Dolayısıyla gitmeden önce ayrıntılı bilgi almanızı ve güncel fiyat tarifesini kontrol etmenizi öneririz.

MARMARACIK MİLLİ PARKI'NA NASIL GİDİLİR?

Önce Sarıyer'e bağlı Rumeli Feneri Köyü'ne gelmeniz gerekiyor. Bunun için Hacıosman metro durağından hareket eden 150 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz veya Taksim'den kalkan 40 numaralı otobüsü tercih edebilirsiniz. Rumeli Feneri Köyü'ne vardıktan sonra ise ortalama 30 dakika yürüyerek Marmaracık Milli Parkı'na ulaşabiliyorsunuz. Toplu taşıma haricinde özel aracınız ile de buraya gelebilirsiniz. Navigasyon ile çok kolay bir şekilde buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Sonraki Haber