Herkes şifayı tanesinde arıyordu meğerse kabuğundaymış!

Kış mevsiminin tadıyla, şifasıyla vazgeçilmez meyvesi narın kabuğunun mucizevi etkisini biliyor musunuz? Hem meyvesinin hem de kabuğunun içerisinde barındırdığı çeşitli vitaminler ile tüm kışı hastalıksız atlatabilirsiniz. 

Kış mevsiminin gelmesi ile hastalıklarda baş göstermeye, bağışıklık sistemleri zayıflamaya başladı. Özellikle çocuklarda çok sık rastlanılan hastalıkların şifası, vitamin deposu olan mevsim meyveleri ile gelirken bu meyveler arasındaki narın mucizevi etkisi pek de bilinmiyor. Kabuğu ve meyvesi içindeki vitaminleri ile hastalıklara önlem olan, yine barındırdığı antioksidanlar sebebi ile de bağışıklık sistemini güçlendiren narın kabuğunun faydaları ise keşfedilmeyi bekliyor. Nar kabuğunun faydaları neler? Kabuk deyip geçilmeyecek nar kabuğunun en güzel kullanımı nasıl olur? İşte tüm soruların cevapları...

NAR KABUĞUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI!

Nar kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olarak tüketilmektedir. İçerisinde bulundurduğu antioksidanlar ve vitaminler sayesinde neredeyse tüm kış aylarında hastalıklara karşı direncin arttırılmasına sebep olur. Nar kabuğunun oldukça az bilinen faydalarına bakıldığında sağlığın ve bedenin her alanında bir faydası olduğu görülmektedir. Bu yüzden etkili bir şekilde tüketilmesi sağlıklı yaşam için oldukça önemlidir. Bununla beraber narın kabuğunun çöpe atılmayıp şifasından faydalanmak için tüketilmesi mutfakta sıfır atık kapsamında da israfı önleyen adımlar arasında yer almaktadır.

Nar kabuğunun faydaları ise;

Bağışıklığı güçlendirir
Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların çabuk geçmesini sağlar
Kan dolaşımını hızlandırır
Karaciğerin temizlenmesine olanak sağlar
Enerji verir
Bağırsak sorunlarında (ishal) çözüm olur
Cildin sağlığının korunmasını sağlar

NAR KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Nar kabuğunun en kolay ve etkili tüketimi çayının demlenmesidir. Nar kabuğunun çayının faydaları kış mevsiminde sağlığınızı korumaya, hastalıklara karşı önlem almaya yarar. Ve pratik hazırlanışı ile de kolaylık sağlar. Kurutulmuş nar kabuklarını kaynayan suyun içerisine atıp birkaç dakika da kabuklar ile kaynatmanız halinde çayınız hazır olacaktır.

Ancak nar kabuğunun çayının tüketilmesinde her insansın hastalıklarının ve bünyesinin farklılık göstereceği bilgisi göz önünde bulundurularak doktorunuz ile iletişim halinde olunması tavsiye olunmaktadır.

Sonraki Haber