Herkes sırrını merak ediyordu! Bu yöntemle dakikada on tane kalem gibi yaprak sarma sarıyor…

Gün tabaklarının olmazsa olmazı yaprak sarma, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Kökeni Osmanlı mutfağına dayanan yaprak sarma, lezzetli olduğu kadar yapması zahmetli yemeklerin başında yer alıyor. Fakat vereceğimiz yöntemlerle sarma sarmak artık gözünüzü korkutmayacak!

Herkes sırrını merak ediyordu! Bu yöntemle dakikada on tane kalem gibi yaprak sarma sarıyor…

Etli ya da zeytinyağlı olarak hazırlanan yaprak sarma, yapması saatler süren fakat saniyeler içinde kolayca tüketilen bir yemek. Peki, yaprak sarma yapmanın oldukça kolay yöntemleri olduğu biliyor muydunuz? İşte hiç zaman kaybetmeden kalem gibi sarmalar hazırlayabileceğiniz kolay yaprak sarma yöntemleri!

YAPRAK SARMA YAPMANIN KOLAY YÖNTEMLERİ

Yaprak sarma makinesi kullanmak

İstediğiniz kalınlıkta ve aynı boyda, incecik yaprak sarmalar hazırlamak ister misiniz? O hâlde mutfakta hayat kurtaran bir icatla tanışın; yaprak sarma makinesi! Bu zahmetli ama bir o kadar lezzetli yemeği kolayca hazırlayabilmeniz ve daha sık tüketebilmeniz için tasarlanan yaprak sarma makinesiyle sarmaların ne kadar kalın ya da ince olmasını istiyorsanız kademesini siz ayarlayabilirsiniz. Sıkı sarılmış ve incecik görünen sarmaları hazırlamanız için tek yapmanız gereken, yağlı bandın üzerine yerleştirilen harçlı yaprakları makinenin kolu ile düzgün şekilde itmek.

Poşetle sarmak

Yaprak sarma yapmayı kolaylaştıran yöntemlerden biri de poşetlerden yardım almak. Evde kolayca bulabileceğiniz kilitli poşetleri kullanarak daha ince ve aynı görünen sarmalar yapmanız mümkün. Üstelik uygulaması da bir o kadar basit. Koca bir tencere yaprak sarmayı sadece dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle kullanacağınız kilitli poşeti temizleyin.

Yaprağı poşetin üzerine yerleştirin ve üstüne iç harcını ekleyin.

Yaprağı üstten ve yan kısımlarından kapatıp poşeti katlayın.

Son olarak bir elinizle yaprağı sıkıştırıp diğer elinizle poşetin ucunu ileriye doğru çekin.

Bu yöntemi tercih ederek daha kısa sürede lezzetli, incecik ve sımsıkı yaprak sarmalar hazırlayabilir, gün tabaklarınızı ve akşam yemeği sofralarınızı unutulmaz kılabilirsiniz.

Kumaş kullanarak aynı anda birden fazla yaprak sarma hazırlamak

"Yaprak sarma yemeyi çok seviyorum ama hazırlamak için o kadar vaktim yok." diyenler! Aynı anda birkaç tane yaprak sarma yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İhtiyacınız olan şeyler ise sadece kumaş ve iki oklava.

  • Kullanacağınız kumaşın ucunu içine oklava girecek kadar katlayıp dikin.
  • Boşluğun olduğu kısma oklavayı geçirin.
  • Kumaşı ıslatın.
  • Kumaşın üzerine sığabilecek kadar yaprağı yan yana dizin ve iç malzemesini yapraklara ekleyin.
  • Yaprakları üstten ve yanlarından katlayarak sarılmaya hazır hâle getirin.
  • Kumaşı oklavanın olduğu uçtan yaprakların üzerini kapatacak kadar katlayın. İkinci oklavayı kumaşın başlangıç noktasına koyun ve kumaşın içindeki oklavayı yavaşça ileri doğru çekin.

Aynı anda birden fazla yaprağı düzgünce sarmanızı sağlayan bu metot ile bir tencere dolusu yaprak sarmayı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sonraki Haber