'Herkesin foyası ortaya çıkacak'

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, HDP’li milletvekilleriyle ilgili görüşülecek fezlekeler hakkında, “Herkesin foyası oylamada ortaya çıkacak” dedi. Öztürk, CHP'nin HDP'yi kurtarma operasyonunun, üst aklın emir komutasında bir görev olduğunu belirtti

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, HDP’nin kapatılması konusundaki muğlak tutumlara dikkat çekti. Öztürk, HDP milletvekilleriyle ilgili fezlekeler oylamaya sunulduğunda “Herkesin foyasının ortaya çıkacağını” söyledi.

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasına yönelik talep artıyor. Yargıtay Başsavcılığı, terör faaliyetlerinin odağı olduğu gerekçesiyle HDP hakkında inceleme başlattı. Vatan Partisi'nin Yargıtay'a yaptığı “kapatma” başvurularının ardından, MHP'nin de Yargıtay başvurusu için hazırlık içinde olduğu belirtiliyor. MHP lideri Bahçeli'nin Meclis kürsüsünden yaptığı açıklamaların ardından, MHP'li Halil Öztürk de değerlendirmelerde bulundu.

HDP miletvekillleri Fatma Kurtulan, Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezai Temelli, Pero Dündar ve Pervin Buldan hakkındaki fezlekeler görüşülmek üzere Meclis'e geldi.

‘KÜRESELCİLER ÇIRPINIYOR’

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Twitter hesabı üzerinden fezlekelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Muhalefet partilerine işaret eden Öztürk, “HDP’li milletvekilleriyle ilgili fezleke, zilletçilerde öyle bir karmaşaya yol açtı ki, sormayın gitsin” ifadesini kullandı. Öztürk, şunları kaydetti:

Küreselcilerin güdümündeki CHP yönetimi, dokunulmazlıkların kaldırılmaması için çırpınırken, İP’ten çıkan ‘çatlak sesler’ ortalığı ‘Kel Ali’nin bağına çevirdi’. Yerel seçimlerde saman altından su yürüten zilletçiler, ortak adayları sinsice desteklerken, karşılarına çıkan fezlekeyle hepsi de far görmüş tavşana döndü. Baştan beri, ‘PKK’nın kravatlıları’ olduklarını bildikleri HDP bu denli köşeye sıkışınca, ne yapacaklarını bilemediler.”

‘MİLLET VE DEVLET Mİ KÜRESEL İKBAL Mİ?’

Öztürk, “Peki, CHP içerisinde vatansever, milliyetçi ve Atatürkçü çizgide olan milletvekilleri için, bu oylamada HDP’nin yanında olmak o kadar kolay olacak mı” diye sordu ve şöyle sürdürdü:

Önce, ‘Parti kapatmaya karşıyız’ türküleri söyleyen İP ise, milletin tepkisiyle, fezlekede ‘evet’ oyu vereceklerini duyurdu. Peki, İP’in içindeki ‘küreselcilerin’ oyları ne olacak acaba? Önce millet ve devlet mi, yoksa ‘küresel ikbal’ mi? Herkesin foyası oylamada ortaya çıkacak.”

Sonraki Haber