Hindistan’dan da Çin Uygulamalarına Yasak Getirdi

Hindistan'daki Çin Büyükelçiliği Hindistan’ın Hindistanlı kullanıcıları için WeChat hizmetlerinin askıya alınmasını da içeren 59 Çin uygulamasına yönelik son yasağına yanıt olarak Çin'in Hindistan'daki meşru haklarını ve çıkarlarını korumak için "gerekli önlemleri alacak" açıklamasında bulundu.

Elçiliğin açıklamasına göre,ülkedeki Çinli işletmelerin yasal haklarını ve çıkarlarını piyasa ilkelerine uygun olarak koruma sorumluluğuna sahip olan Hindistan hükümeti Çinli işletmeler ve Çin hükümetinden uluslararası, yerel yasalara ve yönetmeliklere uymak için sürekli talepler iletiyor.

Elçilikten yapılan açıklamada "Çin ve Hindistan arasındaki pratik işbirliği karşılıklı olarak faydalıdır." açıklamasını yapan elçilik: "Bu işbirliğine kasıtlı müdahale Hindistan'ın çıkarlarına hizmet etmeyecektir." denildi.

Çinli şirketler son yıllarda Hindistan pazarında popülerlik kazanıyor, ancak şimdi piyasa yerel iş ortamının bozulması ve zorlu hükümet düzenlemeleriyle karşı karşıya. Çin'in en büyük mesajlaşma uygulamalarından biri olan WeChat, 29 Haziran'da açıklanan 59 Çinli uygulamaya getirilen hükümet yasağının ardından bazı Hint kullanıcılarına hizmet vermeyi bıraktı.

PAZAR PAYI ABD’NİN İKİ KATI

Kısa video platformları TikTok ve SHAREit de dahil olmak üzere oldukça popüler bazı uygulamalar da yerel uygulama mağazalarından yasaklandı ve kaldırıldı. Global Times’ın daha önce belirttiği verilere göre, ByteDance yasaktan sonra 6 milyar dolara kadar kaybedebilir. Mobil uygulama analiz şirketi Sensor Tower'ın verilerine göre, TikTok Mayıs ayında 112 milyon kez indirildi ve Hindistan pazarındaki toplamın yüzde 20'si ABD pazarındaki oranın iki katına çıktı.

Sonraki Haber