Hipokort krem nedir? Hipokort krem ne işe yarar?

Hipokort kremin birçok cilt sorununun tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle iltihaplanmayı azalttığı, cilt tahrişini önlediği söylenmektedir. Peki Hipokort krem nedir? Hipokort krem ne işe yarar? İşte tüm ayrıntılar!

Hipokort krem ciltteki iltihaplanmayı azaltarak cilt üzerinde oluşabilecek tahrişi önler. Aynı zamanda cilt üzerinde bir kaşıntı ya da kızarıklık oluşmuşsa buna da iyi gelir. Bu krem eczanelerden reçeteli ya da reçetesiz olarak temin edilebilir ancak yine de bir dermatolog önerisi üzerine kullanmanızı öneririz. Bu kremi kullanacaksanız dozuna ve kullanım süresine de mutlaka dikkat etmelisiniz. Çünkü uzun süreli kullanım ciltte bazı yan etkilere neden olabilir. Bu sebepten Hipokort kremi ihtiyaç duyduğunuzda ve doktorunuzun önerisi üzerine kullanmaya özen gösterin. Peki Hipokort krem nedir? Hipokort krem ne işe yarar? İşte tüm ayrıntılar!

HİPOKORT KREM NE İŞE YARAR?

İLTİHAPLI CİLT SORUNLARI

Hipokort kremi cilt üzerinde oluşan iltihaplanmaları azaltır ve cildi rahatlatır. Aynı zamanda ciltte oluşan herhangi bir kızarık, şişlik ya da tahriş varsa onlara da iyi gelir. Egzama ve sedef hastalığına da iyi geldiği bilinmektedir.

KAŞINTI VE TAHRİŞ

Hipokort kremi cilt üzerinde oluşan kaşıntılara iyi geldiği için bu belirtileri azaltır ve hafifletir. Cildin tahriş olmasını engeller. Böcek ısırığı gibi durumlarda da bu krem tercih edilir.

YARALANMA VE YANIKLAR

Bu krem aynı zamanda hafif yanık durumlarında da tercih edilir. Hatta kesik, çizik gibi cilt yaralanmaları varsa bu yaraların iyileşmesine yardımcı olduğu için Hipokort krem kullanılır. Bu krem reçeteli ya da reçetesiz olarak eczanelerden alınabilir. Ancak yine de dermatolog tavsiyesi üzerine kullanmanız önerilir.

Sonraki Haber