Hizbullah İsrail'e 40 roket fırlattı

İsrail Savunma Ordusu tarafından, Hizbullah tarafından İsrail'in kuzeyine yaklaşık 40 roket fırlatıldığı bildirildi. Hava savunma sistemi tarafından bazı roketlerin engellendiği belirtilirken, bazılarının ise hasara neden olduğu aktarıldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan'daki Hizbullah noktalarından İsrail'in kuzeyine 40 roket fırlatıldığını bildirdi.

HİZBULLAH İSRAİL'E 40 ROKET FIRLATTI

Al Jazeera'nın haberine göre, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları sürerken İsrail ordusu, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile'ye doğru yaklaşık 40 roket fırlatıldığını, bazılarının önlendiğini ancak diğerlerinin isabet ettiğini bildirdi. Roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından önlendiği belirtilirken, bazı roketlerin ise bölgede hasara yol açtığı aktarıldı. Hasarla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak İsrail medyası Margaliot'taki bir binanın doğrudan roket saldırısına uğradığını ve hasar gördüğünü aktardı.

Çarşamba günü bir Hizbullah roketinin iki İsrailliyi öldürdüğü sınıra yakın bir yerleşim olan Kiryat Shmona semalarında ise yüksek sesli patlamaların duyulduğu bildirildi. İsrail ordu radyosu ise Yukarı Celile'de iki İsrail vatandaşının bacaklarına isabet eden şarapnel parçalarıyla hafif yaralandığını aktardı.

İSRAİL SİVİLLERİN SIĞINDIĞI OKULU VURDU

İsrail ordusunun Deyr el-Belah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Rufeyde Okulu'na düzenlediği saldırıda 20 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Al Jazeera'nın haberine göre İsrail, HAMAS'ın Gazze'de savaştan kaçanlar için olan sivil sığınakları "komuta ve kontrol merkezi" olarak kullandığını iddia ediyor.

Ancak hastane yetkilileri, Deyr el-Belah'taki son İsrail saldırısında ölenlerin büyük çoğunluğunun kadın, çocuk ve genç erkekler olduğunu söylüyor.

Sonraki Haber