Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil şehit oldu, İbrahim Akil'e askeri geçit töreni yapıldı...

Hizbullah tarafından yapılan resmi açıklamada, İsrail ordusunun başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında, üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in şehit olduğu açıklandı. Hizbullah komutanı İbrahim Akil için askeri geçit töreni yapıldı.

Lübnan'da telsiz ve çağrı cihazlarını siber saldırı sonucu patlatan İsrail'e, Hizbullah'tan misilleme geldi. İsrail sınır hattını hedef alan Hizbullah, bölgeyi 150 roketle vurdu. Hemen ardından İsrail ordusunun Beyrut'un güneyindeki Camus bölgesinde bir konuta F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenlediği açıklandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk, 7'si kadın 31 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

İsrail ordu radyosu, saldırıda Hizbullah'ın operasyon komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığını bildirmişti.

Hizbullah tarafından yapılan resmi açıklamada üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in saldırıda şehit olduğu belirtildi.

İsrail'in saldırısında şehit olan İbrahim Akil için askeri geçit töreni yapıldı.

'BÜYÜK CİHATÇI LİDER'

Hizbullah, saldırıda şehit olan İbrahim Akil'in fotoğrafının yer aldığı bir duyuru yayımladı. Akil, "Büyük cihatçı lider" olarak tanıtıldı.

Yerel kaynaklara göre Akil, Hizbullah'ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi'nin üyesiydi.

İBRAHİM AKİL KİMDİR?

Hizbullah'ın Beyrut'taki askeri kanadının kurucularından biriydi ve daha sonra 1980'lerde İsrail'in Lübnan'ı işgal ve istilasına karşı kahramanca savaş ve operasyonlara liderlik etti.

İslami Direniş içinde 1990'ların başında merkezi eğitimden sorumlu olmak ve insani yeteneklerin geliştirilmesinde temel bir rol oynamak gibi bir dizi görev üstlendi.

Akil, 2006 yılında İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısına karşı koyan cesur kahramanlardan ve liderlerden biri olarak ortaya çıktı.

Şehadetine kadar İslami Direniş'te Rıdvan Gücü'nün kuruluşunu, gelişimini ve liderliğini denetledi.

Filistin Direnişi Ekim ayında Aksa Tufanı'nı başlattığında Şehit İbrahim Akil, Lübnan'ın güneyinden Gazze ve Filistin'e destek sağlayan Rıdvan Gücü'nün askeri operasyonlarını planladı ve yönetti.

Komutan İbrahim Akil, 20 Eylül 2024'te İsrail'in Lübnan'a yönelik hain suikast ve saldırısında birçok yoldaşıyla birlikte Kudüs yolunda şehit oldu.

Sonraki Haber