Hizbullah'tan İsrail'e 3 operasyon! İsrail tankları cayır cayır yandı

Hizbullah, sabah saatlerinde Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail ordusuna 3 operasyon düzenledi. İki operasyon beşer dakika arayla gerçekleştirilirken, İsrail askerleri roket saldırısıyla hedef alındı. Üçüncü operasyonda ise 3 İsrail tankı füzelerle vuruldu. Alev alan tanklardaki İsrail erleri öldü.

Lübnan'da Hizbullah, İsrail ordusuna geçit vermiyor. Dün gece İsrail'in 194 ayrı noktasında sirenlerin çalmasının ardından İslami Direniş, sabah saatlerinde beşer dakika arayla iki operasyon düzenledi. Üçüncü operasyonda ise Hizbullah 3 İsrail tankını füzelerle vurdu. Alev alan tankın içindeki İsrail askerlerinin öldüğü bildirildi.

İSLAMİ DİRENİŞ'TEN ÜÇ OPERASYON

Al Mayadeen'in haberine göre Hizbullah Lübnan'da aynı anda 2 operasyon düzenledi. Bir İsrail piyade gücü, Lübnan'ın güneyinde yer alan Rab Thalathin kasabasının doğu eksenine sızmaya çalışırken, sabah 6:20'de İslami Direniş savaşçıları tarafından makineli tüfek ve roket silahlarıyla karşı karşıya kaldı. Lübnan'daki İslami Direniş, savaşçılarının sabah 6:25'te Lübnan sınırına yakın El Merc bölgesindeki İsrail askerlerini roket saldırısıyla hedef aldığını duyurdu.

3 İSRAİL TANKI FÜZELERLE VURULDU

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde 3 İsrail tankını güdümlü füzelerle vurduğunu, içlerindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığını duyurdu. Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, güneydeki Ayta eş-Şaab kasabasında "Merkava" model 3 tankın güdümlü füzelerle vurulduğu belirtildi. Açıklamada, alev alan tankların içindeki askerlerin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi ancak sayı verilmedi.

Hizbullah'ın ayrıca işgal altındaki Şeba Çiftlikleri ile Kefr Şuba Tepeleri'ndeki Ruvaysat el-Alem'de İsrail askerlerini füze salvosuyla hedef aldığı kaydedilen açıklamada, Nebatiye ili Merkaba kasabası, sınırdaki Hillet Verde bölgesi ve El-Manara yerleşiminde de İsrail güçlerinin top atışlarıyla hedef alındığı bildirildi.

UNICEF'TEN İSRAİL'E ÇAĞRI: İNSANLIK AYIBINA SON VERİN

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gazze'de "çocuklara yönelik insanlık ayıbı şiddete" derhal son verilmesi çağrısında bulunarak, İsrail'in mülteci kamplarına ve tıbbi tesislere yönelik saldırılarının devam etmesinin “dünyayı derinden sarsması gerektiğini" ifade etti.

NETANYAHU TEHDİT SAVURDU

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Golani Tugayı Eğitim Üssü'nü ziyaret eden Başbakan Netanyahu, hükümet basın ofisi tarafından yayınlanan bir videoda Hizbullah'a tehditler savurdu. Netanyahu, "Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan'ın her yerinde Hizbullah'ı acımadan vurmaya devam edeceğiz," dedi.

Söz konusu eğitim üssü Pazar akşamı güney Lübnan'dan fırlatılan bir Hizbullah insansız hava aracı tarafından vurulmuş, dört İsrail askeri ölmüş ve 60'tan fazla kişi yaralanmıştı.

İSRAİL'E AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Al Mayadeen'in haberine göre Lübnan'da Hizbullah, savaşçılarının İsrail'e ait bir Hermes 450 insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı.

Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırı yakınındaki El-Merc ve Hale Verde bölgeleri başta olmak üzere İsrail askerlerinin toplandığı birçok noktayı füzelerle hedef aldığını duyurdu. Hizbullah'ın Telegram sayfasından yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki El-Merc bölgesi ve çevresindeki mevzilerin 3 kez füzelerle vurulduğu belirtildi. Lübnan'ın güneyindeki Rab Selasin beldesi çevresine sızmaya çalışan İsrail piyade birlikleri ile Hizbullah unsurları arasında çıkan çatışmaların hala devam ettiği aktarıldı.

İşgal altında bulunan Şeba Çiftlikleri'ndeki Es-Sedane ve Bereke En-Nakar bölgelerinde toplanan İsrail askerlerinin de füzelerle hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca Lübnan'ın güney sınırı yakınında bulunan İsrail'in Kiryat Şimona bölgesinin de Hizbullah unsurlarınca hedef alındığı belirtildi.

Sonraki Haber