Hizbullah'tan İsrail'e 50 roket! 'Hizbullah işgalciye acı çektirmeye başladı'

Hizbullah, İsrail işgali altındaki Safad'a 50 roket ile operasyon düzenlerken, bir gün içinde ikinci İsrail İHA'sını da düşürdü. Hizbullah'ın kararlılığını yorumlayan Hizbullah'ın Direnişe Sadakat Bloğu üyesi Hüseyin Hac Hasan, Hizbullah'ın 'işgalciye acı çektirmeye başladığını' belirtti.

İsrail işgali altındaki Safad'a Hizbullah tarafından 50 roket ile operasyon düzenlendi. İsrail medyası saldırıda yaralananlar olduğunu belirtti. Hizbullah, bir gün içinde ikinci İsrail İHA'sını düşürdü. Hizbullah'ın Direnişe Sadakat Bloğu üyesi Hüseyin Hac Hasan ise, "Hizbullah işgalciye acı çektirmeye başladı." dedi.

'HİZBULLAH İŞGALCİYE ACI ÇEKTİRMEYE BAŞLADI'

Lübnan Parlamento Üyesi ve Hizbullah'ın Direnişe Sadakat Bloğu üyesi Hüseyin Hac Hasan, Al Mayadeen'e verdiği röportajda, Hizbullah'ın "işgalciye acı çektirmeye başladığını" açıkladı. Milletvekili, "Düşman, suikastlar ve saldırılar sonucunda Hizbullah'ın istikrarsızlaşacağına ve çökeceğine inanarak yanlış hesap yaptı" dedi.

Hac Hassan, olası bir ateşkes konusunda güvenilecek somut bir şey olmadığını belirtirken, ABD yetkililerine de güvenilmeyeceğinin altını çizdi.

LÜBNAN'DAN SAFAD'A 50 ROKET

Al Mayadeen'in haberine göre Hizbullah, gece saatlerinde İsrail işgali altındaki Safad şehrine büyük bir roket operasyonu yaptı. İsrail medyasının haberine göre isabet eden bir roket, yaralanmalara neden oldu. Bir roket ise bir binaya isabet etti. İsrail medyası, Lübnan'dan Safad'a yaklaşık 50 roket atıldığını açıkladı.

Safed Belediyesi, Hizbullah tarafından fırlatılan bir roketin kuzey kentindeki bir evin bahçesine isabet ettiğini ve hafif hasara yol açtığını açıkladı.

BİR GÜN İÇİNDE İKİNCİ İHA DA DÜŞÜRÜLDÜ

Hizbullah, bir gün içinde, İsrail ordusuna ait ikinci Hermes 450 tipi insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait Hermes 450 tipi bir İHA’nın daha düşürüldüğü belirtildi. Açıklamada, gün içinde düşürülen İsrail'e ait Hermes 450 tipi İHA'ların, Gazze Şeridi'ndeki direnişi desteklemek ve Filistin halkının yanında olmak amacıyla ve Lübnan halkı ile topraklarının korunmasına yönelik bir adım olduğu kaydedildi.

Hizbullah'tan daha önce yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait Hermes 450 tipi bir iHA'nın düşürüldüğü ve İsrail kuzeyindeki çok sayıda yere saldırı düzenlendiği ifade edilmişti.

ABD İSRAİL'E 30 GÜN SÜRE TANIDI

ABD yönetimi, Gazze'ye insanı yardımın artırılması için İsrail hükümetine 30 gün süre tanıdı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin imzalı mektup 13 Ekim'de gönderilen mektupta, 'aksi halde sonuçlarına katlanırsınız' uyarısında bulunuldu.

Mektup, Biden yönetiminden İsrail'e bugüne kadar yapılan en güçlü yazılı uyarı olarak nitelendirildi. İnsani yardımın gerçekleşmemesi halinde Amerikan askeri yardımlarının bir kısmının kesilebileceği uyarısında bulunuldu.

Mektupta, çeşitli tahliye emirleriyle yerlerinden olan 1.7 milyondan fazla kişinin Gazze'nin sahil şeridinde çok dar bir alanda sıkıştığı ve ölümcül bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya olduğu vurgulandı. ABD'nin Gazze'de "gittikçe kötüleşen insani durumla ilgili derin endişeleri" olduğu belirtilirken, İsrail hükümetinden bu gidişatı değiştirmek için bu ay içinde "acil ve sürekli" önlemler alması istendi.

İki bakan bu önlemlerin alınmamasının Amerikan politikalarını etkileyebileceğini ifade etti.

Sonraki Haber