Hizbullah'tan İsrailli yerleşimcilere tahliye emri! 'Derhal boşaltın'

Hizbullah, ün akşam işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde bulunan 25 yerleşim birimindeki İsrailli yerleimcilere yönelik "Derhal boşaltın" çağrısında bulundu. Hizbullah tarafından, 25 yerleşim biriminin İsrail askerleri tarafından askeri üs olarak kullanıldığı bildirildi.

Lübnan'daki Hizbullah, Lübnan'ın birçok bölgesinde insanları evlerini terk etmeye zorlayan İsrail işgal güçlerinin yaptığı gibi, dün akşam işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde bulunan 25 yerleşim birimindeki İsrailli yerleşimcilere yönelik bir tahliye emri yayınladı.

'DERHAL BOŞALTIN' ÇAĞRISI

İsrail işgal güçleri, Beyrut'un Güney Banliyösü, Güney Lübnan, Bekaa ve hatta son zamanlarda Sur kentinin büyük bir kısmı için tahliye emirleri yayınlıyor, ardından da "Hizbullah tarafından kullanılan askeri teçhizat içerdikleri" bahanesiyle sivillerin evlerini bombalıyordu.

Al Mayadeen'in haberine göre Hizbullah, bu yerleşimlerin İsrail işgal güçlerinin Lübnan'a saldırı düzenlemek için konuşlandığı askeri karakollar haline geldiğini belirtti. Hizbullah bu yerleşimleri hava ve füze güçleri için meşru askeri hedefler ilan etti ve İsrailli yerleşimcilere "derhal boşaltın" çağrısında bulundu.

O BÖLGELER 'MEŞRU HEDEF' HALİNE GELDİ

Hizbullah, Kiryat Şimona, Yesud HaMa'ala, Ayelet HaShahar, Hatzor HaGlilit, Karmeil, Maalot Tarshiha, Even Menachem, Nahariya, Rosh Pina, Shamir, Shaal, Meron, Kapri, Abirim, Dalton, Neve Ziv, Katzrin, Kfar Hanania, Manot, Beit HaEmek, Kfar Vradim, Harashim, Birya, Kidmat Tsvi ve Bar Yohai şehirlerinde yaşayan İsrailli yerleşimcilerin bölgeyi derhal boşaltması çağrısında bulundu.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Sizden derhal burayı boşaltmanız isteniyor. Yerleşim yerleriniz Lübnan'a saldıran düşman askeri güçleri için bir konuşlanma ve yerleşme yeri haline gelmiştir. Bunun sonucunda da yerleşim yerleriniz İslami Direniş'in hava ve füze güçleri için meşru askeri hedefler haline gelmiştir." denildi.

ASKERİ ÜSLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORDU

Açıklamada Hayfa, Tabaraya ve Akka gibi işgal altındaki büyük şehirlerin de yerleşim mahalleleri içinde faaliyet gösteren askeri üslere ev sahipliği yaptığı ve Lübnan'a yönelik saldırılara katkıda bulunduğu kaydedildi. Hizbullah, yerleşimcileri "kendi güvenlikleri için ikinci bir emre kadar" bu askeri tesislerin yakınında kalmamaları konusunda uyararak bu evlerin ve üslerin Hizbullah'ın füze ve hava kuvvetleri için meşru hedefler olduğunu yeniden vurguladı.

Hizbullah, şehit Hasan Nasrallah'ın Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılar sona erene kadar kuzey yerleşimlerini İsraillilerden arındırma sözüne de bağlılığını yineledi.

Sonraki Haber