Hobi kabusa döndü

İmar Barışının çıkmasının ardından hobi bahçelerinde büyük bir artış oldu.

Araziler hobi bahçesi adı altında şehir betonlaşmasından bıkmış vatandaşlara satıldı. Ancak vatandaşın yapı kayıt belgesi aldığı belediye, belgeleri iptal etti. Binlerce vatandaşın barakasına yıkım kararı çıktı. Mağdurlardan Deniz Öksüz yaşadıklarını Aydınlık’a anlattı. Kendi arazilerine yapı kurduklarına dikkat çeken Öksüz şöyle konuştu:

“Biz orta gelirli aileler yıllarca alın terimizi biriktirerek bu bir karış toprağımızı aldık. Amacımız geçmişimizdeki özlemleri gidermenin yanı sıra toprakla uğraşıp bu zor ekonomik koşullarda bütçemize az da olsa katkı sağlamak. Çocuklarımızın teknolojinin yararının diğer yüzü zararlarından kurtararak hiçbir okulda öğretilemeyecek, ufacık tohumdan ne mucizeler doğacağına tanık olmalarını sağlamak. Pandemi döneminde hem izole olduk bahçelerimizde, hem nefes aldık. Sosyal mesafemizi rahatça koruduk. Bütün bu güzellikleri yaşarken ihtiyaçlarımızı gidermek için ufak yapılar yapmak zorunda kaldık. Biz bu topraklarda ürettiklerimizle kendi bütçemizin yanında devlet ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz.

“Hazine arazisi üzerinde yazlık havuzlu villalarla aynı kefeye konmak istemiyoruz. Sap ile saman ayrılsın. Kanun uygulanırken, milyonlarca aile mağdur olmasın, küstürülmesin devletine. Bizler hazine arazisi üstüne bina yapmadık. Zengin hazine arazisine kay kat villa çıkıyor ceza yok. Bize hem ceza hem yıkım. Cezalar da çok fazla. 50 m2 eve 18 bin ceza kesiyorlar.”

Sonraki Haber