Holiganizmle mücadelede yeni eylem planı

Yunanistan'da holiganizmle mücadelede yeni adımlar atılacak. Yunan Hükümetinin bu konudaki hazırlıkları sürüyor

YUNANİSTAN hükümeti holiganizmle mücadelede yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Son olarak 8 Ağustos’ta Atina’nın Nea Filadelfia bölgesinde çıkan kavgada 29 yaşındaki bir AEK taraftarının bıçaklanarak öldürüldüğü olay konuyu yeniden gündeme getirdi. Geçtiğimiz gün Atina’da UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’i ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 4 büyük futbol kulübü
AEK, Panathinaikos, Olympiakos ve PAOK’un başkanlarıyla da holiganizmle mücadele adına uygulanabilecek tedbirleri görüştü. Temasların ardından Miçotakis hükümeti, holiganizmle mücadele çerçevesinde atılacak adımları paylaştı.

Alınan kararlar çerçevesinde her bir takım için en fazla bir taraftar grubuna izin verilecek. İzinsiz taraftar gruplarına statlar kapatılırken, giriş yapılan stadyum kapılarının numaralarıyla özdeşleşen ve sorun yaratan taraftar gruplarının girişlerinde polis denetimi ve kimlik tespiti yapılacak. Ayrıca sporda şiddetle mücadelede diğer Avrupa ülkeleriyle de iş birliğine gidilmesi öngörülüyor. Gerekli görüldüğünde sorun yaratan taraftar gruplarının kullandıkları kapılar kapatılabilecekken, sorun yaratan takımların Avrupa’daki müsabakalara katılmasına izin verilmemesi gibi başka önlemlerin alınması da düşünülüyor.

Sonraki Haber