Hollanda'da çiftçi eylemleri sonuç verdi: Müzakereler başlıyor

Hollanda hükümeti, ülkedeki "Sera Gazı Salınımı" sorununda önce çiftçileri hedef aldı.

Azot Oksit Salınımlarını düşürmek için çiftliklerde izin verilen hayvan sayısının yüzde 50 oranında azaltılmasını isteyen hükümetin başı çiftçilerle derde girmişti. Geçtiğimiz haftalarda gücünü bir defa daha gösteren Hollandalı çiftçiler (Traktörlü Ordu), hükümeti müzakere masasına oturmaya zorladı ve başardı.

MÜZAKERELER BAŞLAYACAK

Hollanda hükümeti, çiftçi eylemlerinin giderek şiddete dönüşmesinden dolayı 'endişe' duyulduğunu aktararak, çevresel tahribat bağlamında olumsuz etkilerin hafifletilmesi ve belirli düzenlemelerin yapılması için çiftçi örgütlerini "Tarafsız Müzakere Kurulu Masası’na" davet etti. Azot planları konusunda çiftçiler ve hükümet arasındaki görüşmelerde arabulucu Johan Remkes, 13 Temmuz 2022 tarihinde hazırlıklara başladığını ve çifti örgütleri ile müzakerelerin Ağustos ayının ikinci yarısında başlayacağını bildirdi. Hollanda hükümeti, ülkedeki "Sera Gazı Salınımı" sorununda diğer sektörlerden (endüstri, trafik, havaalanları ve limanlardan) düşürülecek salınımların oranları ile çiftliklerdeki salınım oranının dengelemek için yeniden hesap yapıldığını ve yakın gelecekte çiftliklerde hayvan sayısının azaltılmasına gerek kalmadığını duyurarak çiftçilerden eylemlerine son vermelerini istedi.

ÇİFTÇİLERİN EYLEMLERİNE DESTEK

Yerel düzeyde çiftçilerin eylemleri devam ediyor. Ülke genelinde Hollanda Bayrağı'nın tersine çevrilerek yollardaki sokak lambalarının direklerine asılması çiftçi eylemlerinin devam ettiğinin göstergesi oldu.

KIRMIZI MENDİL SEMBOL OLDU

Genellikle bir çekmecede ya da dolapta kaybolmuş olan geçmişin çok işlevli kırmızı mendili yeniden çiftçilerin eylem sembolü oldu. Kırmızı mendili sadece çiftçiler değil, Hollanda hükümetinin azot önlemlerini kabul etmeyenlerde taşımaya başladı.

Sonraki Haber