Hollanda'da vatandaş hükümetten kararlılık istiyor

Hollanda Kamu Başdenetçiliği (Ombudsman) 2021 raporunu yayımladı.

AHMET KORKMAZ / HOLLANDA

Kamu Başdenetçisi Reinier van Zutphen, 11 Mayıs 2022 tarihinde yıllık raporu değerlendirerek; "vatandaşların hükümete olan güveni, 2021 yılında alınan sert Korona salgını ile ilgili önlemler ve siyasi krizler nedeniyle sarsıldı. Vatandaş hükümetten kararlılık istiyor.” diyerek, hükümeti göreve çağırdı.

Temsilciler Meclisi’nde yıllık rapor hakkında milletvekillerine bilgi veren Reiner van Zutphen; "Vergi İdaresi'nin çocuk bakım ödeneklerindeki yaptığı haksızlıkların giderilmemesi, Groningen ve Drenthe eyaletlerindeki gaz çıkarma sorunlarının üstesinden gelinmesinde ilerleme kaydedilmemiştir." dedi.

Kamu Başdenetçisi Reinier van Zutphen raporunda hükümete seslenerek, "vatandaşın sesine kulak ver ve politikalar geliştirirken vatandaşların çıkarlarını gözden kaçırma" diyerek tavsiyelerde bulundu. 

Hollanda hükümeti, Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonun başlamasından sonra enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek yerine, "Ukraynalı mültecileri en güzel şekilde nasıl ağırlayabiliriz ve Ukrayna'ya hangi silahları tedarik edebiliriz" gibi gelgitlerle uğraşarak gündemi saptırmaktadır.

Hükümetin yükselen hayat pahalılığına karşı günübirlik çözümler ile oyalanması Hollandalıları rahatsız etmeye başladı.

Kaynak: https://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/2022/maatwerk-is-geen-oplossing-voor-slecht-beleid

Sonraki Haber