Hollanda'da yeni hükümet görevine başladı

Hollanda’da 22 Kasım 2023’teki genel seçimlerin ardından ‘sağcı hükümet’ kuruldu

Sağcı koalisyonu oluşturan dört partinin (PVV, VVD, NSC ve BBB) hükümet üyeleri 'güvenlik araştırmasından' sonra yemin ederek göreve başladı. Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Lahey kentindeki Huis ten Bosch Sarayı’nda düzenlenen yemin töreninin ardından Kral Willem Alexander ve yeni bakanlarla birlikte poz verdi.

Hollanda eski istihbarat başkanı Dick Schoof’un (partisiz) başbakan olduğu yeni koalisyon hükümetinde büyük ortak olan Wilders'in partisi (PVV), Mülteciler, Sağlık, Altyapı, Dış ticaret ve Ekonomi Bakanlıklarını üstlendi.

24 sandalye ile üçüncü sırayı alan Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Adalet, Savunma, Maliye ve İklim Bakanlıklarını aldı.

20 sandalye ile dördüncü sıraya yerleşen PieterOmtzigt liderliğindeki Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC), Dışişleri, İçişleri, Eğitim ve Sosyal İşler bakanlıklarının sahibi oldu.

Yedi sandalye ile altıncı sırayı alan Caroline van der Plas liderliğindeki Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi (BBB) ise Tarım ve Sosyal Konutlar Bakanlığı'nı üstlendi.

Hollanda Başbakanı Dick Schoof (solda) ve Hollanda Kralı Willem Alexander (sağda)
Sonraki Haber