Hücum hattına taze kan Halil Dervişoğlu

BEŞİKTAŞ forvet rotasyonunu önemli bir takviyeyle güçlendiriyor. Karakartal Halil Dervişoğlu'yla son aşamaya geldi

BEŞİKTAŞ forvet rotasyonunu önemli bir takviyeyle güçlendiriyor. Siyah-beyazlılar, İngiltere Premier Lig ekibi Brentford'ta forma giyen milli futbolcu Halil Dervişoğlu'nun transferinde son aşamaya geldi.

ANLAŞMA 4 YILLIK

Kara Kartallar, transfer döneminin başından bu yana yaptığı sıkı pazarlıkların meyvesini aldı ve önce Halil Dervişoğlu, ardından da kulübü Brentford ile anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre Beşiktaş, İngiliz ekibine bonservis bedeli olarak yaklaşık 600 bin avro ödeyecek. Anlaşmada bir sonraki olası satıştan pay da bulunuyor. Siyah-beyazlılar, 23 yaşındaki golcü oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

GÜNEŞ'İN İLK İSTEĞİYDİ

Yeni sezonda hem Süper Lig hem de UEFA Konferans Ligi'nde başarılı olmayı hedefleyen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Halil'e transfer listesinin başında yer vermişti. Milli futbolcunun top tekniğinin yanı sıra yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirecek olması da bu transferde önemli etken oldu. Süper Lig'de bulunan her takım, sahada mücadele ettiği 11'inde en az 3 Türk oyuncuya yer vermek zorunda.

Halil Dervişoğlu daha önce ülkemizde 1,5 sezon boyunca Galatasaray'da kiralık olarak forma giydi. Sarı-kırmızılı ekiple ligde 40 maça çıkan Halil, 7 gol attı, 3 de asist yaptı. A Milli Takım formasını 15 kez giyen genç oyuncu, bu maçlarda 6 gol kaydetti.

Sonraki Haber