HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Rahmanlı: Kürtçe ikinci resmi dil olmalı

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Rahmanlı, ‘Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi gerektiğini inanıyor ve söylüyoruz’ ifadelerini kullandı.

Kurulduğu 2012 yılından itibaren, anayasa değişikliğini “savunan” ve Cumhuriyet’i hedef alan HÜDA PAR, skandal açıklamalarına bir yenisi daha ekledi. Irak’a ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Rahmanlı, katıldığı bir canlı yayında “Kürtçe’nin ikinci resmi dil” olmasını savundu.

“İlk günden beri yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylüyoruz” ifadelerini kullanan Rahmanlı, “Çünkü mevcut anayasa milletimizin örfüyle, adetiyle, kültürüyle ve inancıyla barışık bir anayasa değil. Kürtlerin varlığı kabul edilmeli ve tanımı yapılmalı. Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesi gerektiğini inanıyor ve söylüyoruz.” dedi.

Geçen hafta HÜDA PAR Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada da Anayasa’nın ilk 4 maddesi hedef alınmıştı. HÜDA PAR Genel Merkezi'nin yayımladığı gündem değerlendirmesinde, ilk 4 maddeyle ilgili "Bir anayasaya değiştirilemez maddeler eklemek, vesayetçi bir yaklaşım sergilemek, gelecek nesillerin iradesini yok saymak anlamına gelir." ifadeleri kullanılmıştı.

Sonraki Haber