HÜDA PAR'dan Narin açıklaması: Ailede HÜDA PAR üyesi var mı?

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, Narin Güran olayı üzerinden partilerine yönelik iddialara yanıt verdi. Köyde herhangi bir üye ve bağlantılarının olmadığını belirterek GİK Üyesi Vedat Turgut’un sözlerinin bilinçli olarak çarpıtıldığını ifade etti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı Haberler.com kanalında Melis Yaşar’ın sorularını yanıtladı. Ramanlı, "Pek çok siyasi parti olayı partimizle ilişkilendirerek karalama kampanyası yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Narinin ölümü dolayısıyla derin bir acı yaşadıklarını ve katil ya da katillerin bir an önce bulunması gerektiğini belirten Ramanlı, Narin’in kayıp olduğu ilk günlerde diğer STK ve siyasi partiler gibi HÜDA PAR’ın da köye giderek aileyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Narin Güran’ın ailesinin HÜDA PAR’lı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Ramanlı, “Ailenin HÜDA PAR’a üyelikleri yoktur. O köyde HÜDA PAR üyesi bir kişi bile yok. Son yerel seçim sonuçlarında da partimiz 3. parti olarak sonuç almış bir parti. Köyde belki kahir ekseriyetle AK Parti’ye oy çıkmış. Sonrasında DEM Parti’ye ciddi oranda bir destek çıkmış. Biz 3. parti olarak o köyde oy almış bir partiyiz ama HÜDA PAR üyesi o köyde yok. Ailenin HÜDA PAR’a yakınlığı da mevcut değil ama bu soruyu sormanızın altında yatan sebebi biliyorum. Çünkü DEM Parti başta olmak üzere pek çok siyasi parti olayın veya ailenin partimizle ilişkilendirmek suretiyle partimizin karalanması yönünde bir kampanya yürüttü, halen de yürütüyorlar. Bu siyaseten bu olayı istismar etmek demektir. Acılar üzerinden siyasi rant devşirmek demektir. Üstat Bediüzzaman’ın ifadesiyle ‘menfaate dayalı siyaset yapmaktır’ ki bu da bize göre canavarlıktır.” dedi.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut

"Bir insan herhangi bir sebep olmadan bir insanı öldürürse onun yeri ebedi cehennemdir" diyen HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, yaşananların İslam kültürüne ait olmadığını söyleyerek Avrupa, ABD ve İsrail'İ adres göstermişti.

Ramanlı'ya, Turgut'un sözleri de soruldu. Ramanlı, şunları söyledi:

“Biz inançlı insanlarız. Bin yıldan fazla bir süre İslam inancıyla yoğrulmuş insanlarız. İnsan hayatının ne kadar değerli olduğunu dinimiz bize emrediyor. Bir insanın canına kıymanın bütün bir âleme kıymak olduğunu dinimiz bize öğretiyor. Merhameti, iyiliği, yardımlaşmayı, sevgiyi bize emreden inancımızdır. Bunun karşısında fıtratı bozulanların yolu yöntemini pek çok defa görüyorsunuz. Mesela Gazze'deki katliamları görüyorsunuz. Avrupa'nın göbeğinde meydana gelen Bosna Katliamı’nı görüyorsunuz, çoluk çocuk demeden binlerce insan katlediliyor. ABD'nin Hiroşima ve Nagasaki'ye attığı atom bombalarını hatırlıyorsunuz.

"Dolayısıyla her kültürde, her insanda, her coğrafyada kötüler ve iyiler olacak. Genel İdare Kurulu Üyemizin ifade etmeye çalıştığı şey şu, bizim özümüze dönme gerekiyor. Bizim inanç temellerinde hayatımızı şekillendirmemiz gerekiyor. Rabbimizin razı olduğu bir hayatı yaşarsak bu tarz vakalarla karşılaşmayacağız ve böylesi canavarlık içimizden çıkmayacak. Ama biz özümüzden uzaklaştığımız için, biz inanç değerlerimizi terk ettiğimiz için kendisinin ifadesiyle; başımıza taş yağsa yeridir. Burada bir Hakka, hakikate yönlendirme var aslında. Ama tabi medyanın ya da siyasi saiklerle faaliyet yürüten basın-yayın organlarının cımbızlamak suretiyle cümleleri bir yere taşımasına alıştık. Videonun içeriğini azıcık zahmet edip inceleyenler zaten bu minvalde bir konuşma olduğunu göreceklerdir.”

Sonraki Haber