Hükümet konut sözünü tutmadı

İngiltere'de yeni konutlar inşa etmek için ayrılan hükümet fonunun üçte ikisinden fazlası altı yıldan uzun bir süre geçmesine rağmen hala kullanılmadı

Konut kredilerinde artışla ve yükselen kiralarla karşı karşıya kalan İngiltere'de, fonun henüz kullanılmaması tartışmalara yol açtı.

2017 yılında oluşturulan 4,2 milyar sterlinlik Konut Altyapı Fonu ile hükümetin yerel yönetimlere konut inşasına yardımcı olacak altyapı yatırımları için kaynak sağlaması ve 324 bin yeni konutun önünün açılması gerekiyordu.

KONUN KULLANILMASI ZAMAN ALACAK

Financial Times'in haberine göre şimdiye dek fonun yalnızca yüzde 31'i harcandı ve yalnızca 23 bin konutun inşaatına başlandı. Bunun ardından, hükümetin 324 bin konutluk ilk hedefi finansman eksikliği nedeniyle 270 bine düşürdüğü de belirtildi. Konuya ilişkin hükümetten yapılan açıklamada, fonun kullanılmasının zaman alacağı ifade edildi: “Büyük altyapı projelerinin hayata geçirilmesi anlaşılır bir şekilde zaman alıyor ve sermaye programlarının maliyet baskıları ve diğer faktörler nedeniyle yaşadığı zorlu zeminin farkındayız.”

Sonraki Haber