Hünnap çayının faydaları nelerdir? Hünnap çayı zayıflatır mı?
Alternatif tıp uzmanlarının sıklıkla makale ve demeçlerinde yer verdiği hünnap meyvesinin faydalarını uzman görüşleri ve tüketim önerileriyle derledik. Bu faydaları öğrendikten sonra evinizden bu meyveyi eksik etmeyeceksiniz. Detaylar haberimizde...
Stres, saç dökülmesi, cilt sorunları gibi birçok sağlık sorununa şifa olan hünnap alternatif tıp uzmanlarının dilinden düşürmediği faydaları saymakla bitmeyen bir doğa mucizesi için tarihi kaynaklara bakıldığında Çin kayıtlarında 2.500 yıl öncesine kadar dayanmaktadır.
Meyve, tohum ve kabuk, Korece, Hintçe ve Japon geleneksel yazılarında da geçmektedir. Kurutulmuş hünnaplar genellikle tatlılarda kullanılmak üzere veya özellikle Asya'da,şeker gibi kendi başlarına yenmek üzere satılmaktadır. Alternatif Tıbbın ünlü isimlerinden Ahmet Maranki'nin ifadelerine göre bitki Kur'an'da geçmektedir ve hadis-i şeriflere de konu olmuştur.
Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Alternatif tıbbın vazgeçilmez şifa meyvesinin başlıca faydaları şöyle sıranabilir;
Vucüdu rahatlatır, balgam sökücü etkisi vardır.
Öksürü önler, kanı temizler, göğüsü yumuşatır.
Hipertansiyona direnç sağlar.
Solunum yolu hastalıkları için şifadır.
Kalp ve damar problemlerine iyi gelir.
İdrar söktürür, kabızlığı önler.
Yıl boyunca hünnap meyvesinden yararlanabilmek için hünnabı kurutabilirsiniz. İçerdiği lifler vucüdun içerisinden bağırsağın su emilimini de kolaylaştırır. Su dengesini korur, düzenli olarak hünnap tüketirseniz, kalp ritminizi de düzene sokacaktır. Rafine şeker içeren ürünler yerine kullanıldığında kilo vermenize de yardımcı olacaktır. İçerisinde yer alan potasyumun kaslara birçok faydası vardır.
100 gramlık çiğ hünnapta:
Kalori: 79
Protein: 1 gram
Yağ: 0 gram
Karbonhidrat: 20 gram
Lif: 10 gram
C Vitamini: günlük değerin % 77'si
Potasyum: günlük değerin % 5'i bulunmaktadır.
Uzman uyarılarına göre; inhibitörlerini (SSNRI'ler) alıyorsanız, bu ilaçlarla etkileşime girebileceğinden hünnaptan uzak durmalısınız. Ayrıca, hünnap meyvesinin özünün fenitoin,fenobarbiton ve karbamazepin dahil olmak üzere belirli ilaçların etkilerini güçlendirebileceği bulunmuştur.
HÜNNAP ÇAYI NASIL DEMLENİR?
1 su bardağı suyu kaynatın.
1 yemek kaşığı hünnap kurusu, bıçak yardımıyla ikiye bölün, kaynayan suyun içine atın
İsteğe bağlı olarak içerisine limon dilimi de koyabilirsiniz.
10 dakika dinlenmeye bıraktıktan sonra tüketebilirsiniz
Afiyet olsun...