Ahmet Hakan, Bakan Yerlikaya'ya seslendi: 'Toplumun önüne çıkmalı...'

'Ali Yerlikaya’ya büyük görev düşüyor' başlıklı yazısında İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya seslenen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 'Bıkmadan, usanmadan, fazla oldu demeden toplumun önüne çıkmalı ve halkımıza seslenmeli.' ifadelerini kullandı.

Son dönemde yaşanan peş peşe cinayetleri köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya seslendi.

Hakan, "Yerlikaya’nın bugünlerde en önemli konusu şehirlerin güvenliği olmalı. Bıkmadan, usanmadan, fazla oldu demeden toplumun önüne çıkmalı ve halkımıza seslenmeli." ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan'ın yazsının ilgili bölümü şöyle:

"Narin Güran olayı, Şeyda polis cinayeti, Beyoğlu tacizi, kafa kesme vahşeti... Olaylar birbiri ardına geliyor. Biri bitmeden diğeri başlıyor. Her birinde toplum hop oturup hop kalkıyor. Sosyal medyada en vahşi, en kanlı görüntüler, sansürsüz biçimde yayılıyor. Bazı olaylarda infaz sistemindeki sorunlar nedeniyle güvensizlik endişesi daha da büyüyor.

'GÜVENDE DEĞİLİZ ALGISI YERLEŞMİŞ DURUMDA'

Hepsinden önemlisi: Bu zamana kadar pek alışık olunmayan türde caniliklere tanık olunuyor. Bütün bunlardan çıkan sonuçlar şunlar: Ahali endişeli. “Güvende değiliz” algısı yerleşmiş durumda. Panik var. Kadınlar biber gazı almaya yöneliyor. Sokakların kadınlar açısından tekinsizliğine inanç büyüyor. Abartılıyor denilebilir, suç oranlarında dramatik artış olmadığı söylenebilir, başka ülkelerden örnekler verilebilir. Ama bunların bir anlamı olacağını sanmıyorum. Çünkü korku ve panik, topluma sirayet etmiş durumda.

'EN BÜYÜK GÖREV İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA DÜŞÜYOR'

Bu noktada en büyük görev İçişleri Bakanlığı’na düşüyor. Toplumu rahatlatmak, paniği dağıtmak, güvensizlik algısını ortadan kaldıracak kararlılık mesajlarını vermek, ilave önlemler almak, alınan bu önlemleri toplumla paylaşmak... Hepsi ama hepsi İçişleri Bakanlığı’nın görevi. Şu anda toplumun... Güven duymaya, önlemlerin artırıldığını işitmeye, panikten kurtulmaya, rahatlamaya çok ihtiyacı var.

'YERLİKAYA TOPLUMUN ÖNÜNE ÇIKMALI'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, özellikle organize suç çetelerine karşı verdiği amansız mücadele nedeniyle toplumun tüm kesimlerinin güvendiği bir bakan. Yerlikaya’nın bugünlerde en önemli konusu şehirlerin güvenliği olmalı. Bıkmadan, usanmadan, fazla oldu demeden toplumun önüne çıkmalı ve halkımıza seslenmeli."

**Arabaşlıklar aydinlik.com.tr'ye aittir.

Sonraki Haber