Nedim Şener: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kimlik numarası üzerinden uyuşturucu ihbarı yapıldı

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, bugünkü köşe yazısında 'Ankara Narkotik Şube’de tuhaf bir olay daha yaşandı; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TC Vatandaşlık Numarası üzerinden yurtdışından bir uyuşturucu ihbarı yapıldı.' ifadelerini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in emniyete yönelik iddiaları gündemdeki yerini korurken, emniyette yaşanan bir başka olayı gündeme getirdi.

Şener, Ankara Narkotik Şube’de yaşandığını belirttiği olayı şöyle aktardı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TC Vatandaşlık Numarası üzerinden yurtdışından bir uyuşturucu ihbarı yapıldı. Şube’de çalışan bir başka polisin de Erdoğan ile ilgili sorgulama yaptığı ortaya çıktı. Üst üste yaşanan olaylardan olsa gerek Narkotik Şube’den sorumlu Müdür Yardımcısı Yılmaz Tümer ani bir kararla Polis Akademisi’ne yollandı.

Engin Dinç Ankara Emniyet Müdürü olarak atandığında, Tümer’i İstihbarat’tan sorumlu müdür yardımcısı yapmak istediği ancak yine Emniyet mensubu olan iki kardeşinin durumu nedeniyle gelen itiraz üzerine bunu gerçekleştiremediği söyleniyor. Yılmaz Tümer’in ağabeyi Mustafa Tümüklü’nün Ankara Emniyet Müdürlüğü emrinde 4. Sınıf Emniyet Müdürü iken FETÖ iltisakından dolayı 2018 yılında 701 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildiği, örgütsel yapı içerisinde B4 (FETÖ mensubu) olarak kodlandığı şeklinde bilgiler bulunduğu ve hakkında adli işlem başlatıldığı yazıldı. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yılmaz Tümer’in bir diğer ağabeyi Baki Tümüklü’nün polis memuruyken FETÖ iltisakından dolayı 2018 yılında 701 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildiği belirlenmişti. Yine basında yer alan bilgilere göre Yılmaz Tümer, iki ağabeyinin FETÖ’den ihraç edilmesinden sonra soyadını değiştirdi."

Sonraki Haber