Abdulkadir Selvi: 2028'e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir

Hürriyet Gazetesi'nden Abdulkadir Selvi, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi kulisleri' başlıklı yazısında 'Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir.' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, Kasım 2025'i işaret eden "erken seçim" çağrılarının ardından siyasette erken seçim hareketliliği başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ankara kulislerinde konuşulanları, tartışmaları ve olası aday isimlerini köşesine taşıyan Selvi yazısında "Erken seçim olur mu?" sorusuna dair görüşlerini açıkladı.

Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir.

Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz.

ERDOĞAN BELİRLEYECEK

Özel durumuna rağmen Ekrem İmamoğlu, kamuoyu araştırmalarındaki desteğiyle Mansur Yavaş, CHP’deki dengelerin değişmesi sonucunda Özgür Özel cumhurbaşkanı adaylığı potasında bulunuyorlar. DEM Parti’de bu kez Selahattin Demirtaş ismi güçlü bir şekilde konuşuluyor. Yine Fatih Erbakan olası adaylar arasında yer alıyor. Ama bu süreci belirleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı olacak. Erdoğan ‘Bitti’ demeden bu iş bitmez.

Sonraki Haber