Özgür Özel ve Graham Fuller’in ‘Devletçilik’ ilkesi düşmanlığı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, 'Devletçilik' okunun yarısını yeşile yarısını mora boyayacaklarını açıklamasının ardından CIA'nın Türkiye Şefi Graham Fuller'in de 'Devletçiliği' hedef alan yazısı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kadın kolları kurultayında, iktidar olmaları durumunda toplumsal cinsiyet vurgularıyla LGBT’yi dayatan İstanbul Sözleşmesi’ni 1 haftada geri getireceklerini ayrıca CHP’nin altı okunda yer alan devletçiliği mor ve yeşil olarak iki renk yapacaklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Nedim Şener, Özel'in açıklamalarını bugünkü köşesine taşıdı. "Ekonomik bağımsızlığı temsil eden “Devletçilik” ilkesinin anlamını çevrecilik ve kadın erkek eşitliği şekline sokan oku yeşil ve mora boyama fikri nereden çıktı?" diye soran Şener'in bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

CIA’CI FULLER’İN ‘DEVLETÇİLİK’ DÜŞMANLIĞI

"Size fikir vermesi bakımından bir yazı paylaşacağım. CIA’nın Türkiye şefi Graham Fuller’i hatırlayanlar vardır; Türkiye’deyken FETÖ elebaşının yöneticisi, ABD’ye çaktığında ise vize alması için kefil olan bir Türkiye ve Atatürk düşmanı.

Bakın bu Fuller ABD’de yayımlanan “The National Interest” adlı derginin Sonbahar 2000 tarihli son sayısına “Atatürk ve sonrası” başlıklı yazısında Atatürk’e ve Özgür Özel’in bugün yeşil ve mora boyamayı düşündüğü “Devletçilik” oku için neler yazmış:

“Bugün Türk devletinin bir sorunu varsa, bu da aslında Kemalizmin değişmez bir değerler paketi olarak var olmayı sürdürmesidir. Kemalizmin en temel noktalarının, tümüyle silinip atılmasa bile, dünya ve Türkiye değişirken, yeniden yorumlanmasına ihtiyaç vardır. Bu problemlerin özünde kemikleşmiş Kemalizm yatmaktadır. Kemalizmin 6 ilkesi arasında yer alan devletçilik, bugün geniş anlamıyla ülkenin gelişiminin önündeki en büyük engeli teşkil etmektedir.

Bunların ışığında, Türkiye Anayasası’nın ilk cümlesi olan ‘Türk devleti ebedidir’ sözü Orwell dilini anımsatan daha eski bir dönemi çağrıştırmaktadır. Aslında Türk devleti de ebedi olmayacaktır.”

KOLTUK UĞRUNA

ABD ve İsrail’in başını çektiği küresel sistem FETÖ’yü kullanarak 2010 yılında Deniz Baykal’a kaset kumpası kurarak Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin başına getirdi. CHP’nin “Ulusalcı, milliyetçi, anti-emperyalist” yapısı değiştirildi, Atatürkçü ve Kemalist kadrolar tasfiye edildi. PKK/HDP ile işbirliği gelişti. 2023 seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nun küresel liberal politikaları açığa çıktı. Şimdi bayrağı Özgür Özel aldı. O da koltuk uğruna CHP Genel Başkanı olarak devletin temel direklerinden birine nasıl vuracağının provasını yapıyor."

Sonraki Haber