Hüseyin Çelik'in hedefinde Cumhur İttifakı var: AK Parti MHP'nin esiri olmuş durumda

AK Parti'nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hüseyin Çelik, Cumhur İttifakını hedef alan açıklamalarına devam ediyor. Çelik, 'AK Parti MHP'nin esiri olmuş durumda şu anda. MHP koalisyonun büyük ortağıdır.' ifadelerini kullandı.

KRT TV'de Zübeyde Sarı'nın konuğu olan Hüseyin Çelik, "Ben başından beri AK Parti'nin MHP ile olan ittifakına karşı olan birisiyim ve bunu vahim buluyorum. AK Parti MHP'nin esiri olmuş durumda şu anda. Bunu kesinlikle tasvip etmiyorum ve her vesile hem dost meclisinde Hem de muhataplarımda konuştuğum zaman bunu çok açık söylüyorum." ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ BU YAPISINI SÜRDÜRMELİDİR'

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ben biliyorsunuz 6 yıl parti sözcülüğü yaptım ve 6 yıl AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. Bu bizim AK Parti tarihinde de en uzun süredir. MYK'da bütün arkadaşlarıma o günün hem Sayın Davutoğlu zamanında, hem Sayın Erdoğan zamanındaki genel başkanlara şunu söyledim. Biz Edirne'den Van'a kadar Türkiye'nin her köşesinden her bölgesinden ve her etnik grubundan oy alıyoruz. Dolayısıyla AK Parti bu yapısını sürdürmelidir. Ama o zaman ben şunu söyledim.

'MHP KOALİSYONUN BÜYÜK ORTAĞI'

Eğer biz Kürtçü siyasetle yakınlaşırsak, Kürtler de değil, bakın karıştırmayalım. Kürtçü siyasetle yakınlaşırsak Türkleri kaybederiz. Ama Türkçü siyasetle yakınlaşırsak da Kürtleri kaybederiz. AK Parti bugün Kürtleri kaybetmiş durumda. Niye? Çünkü Türkçü siyasetle şu anda koalisyon oldular. Ve öyle zannedildiği gibi MHP koalisyonun küçük ortağı falan değil. MHP koalisyonun büyük ortağıdır aslında. Yani çünkü MHP'nin istemediği bir şey olmuyor. AK Parti'nin kendisini böyle bir küçük partiye mahkum etmesine açıkçası AK Parti'ye yakıştırmıyor.



Sonraki Haber