Hüseyin Yücel açıkladı! Beşiktaş'ın başı gönderilemeyen oyuncularla dertte

Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel, İzmir Beşiktaşlılar Derneği'ne yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, yeni transferlerin önüne geçen en büyük engelin takımdan gönderilemeyen oyuncular olduğunu söyledi.

Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel ve Futbol Şube sorumlusu Feyyaz Uçar, İzmir Beşiktaşlılar Derneği'ne ziyarette bulundu. Dernek yönetimi ve Beşiktaşlı taraftarlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Beşiktaş temsilcileri, siyah-beyazlıların transfer gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

'ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI'

Çok konuşulan Young Boys trafiği için konuşan Yücel, "Young Boys'un sol beki Hadjam'la ilgilendik. Temasa geçtik, teklif yapmak üzereydik ancak yapamadık. Bu oyuncunun maliyeti zorunlu satın almayla 4.5-5 milyon satın alacaktık. Ancak bu maliyet böyle değil. Çünkü Chamberlain'e 6.5 milyon vermemiz lazım ki fesih edelim. Oyuncunun maliyeti 11-12 milyona geliyor. Elimiz kolumuz bağlı kaldı." ifadelerini kullandı.

'AYRILMAYI KABUL ETMİYORLAR, ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLIYORLAR'

Beşiktaş'ın yeni transferi Joao Mario için Benfica ile anlaşmaya varıldığını ve 31 yaşındaki Portekizli sol kanat oyuncusunun bu akşam İstanbul'a iniş yapacağını bildiren Yücel, "Dün akşam itibarıyla transferini noktaladık, aramıza katılıyor. Bizim transfer yapmakta sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız mevcut oyuncularımızı göndermekle alakalı. Süper Lig'de limit 14 yabancı, biz mevcut kadromuzda 16 yabancıyla devam ediyoruz. Ayrılmasını istediğimiz oyunculara teklif de bulsak maalesef ayrılmayı kabul etmiyorlar. Bizim elimizi kolumuzu bağlıyorlar. Sözleşmeli oyuncuya lisans çıkarmamak da mümkün değil çünkü lisans çıkarmadığınız takdirde haklı fesih sebebiyle tüm alacaklarını talep edebiliyorlar." dedi.

AMARTEY, CHAMBERLAİN VE ABOUBAKAR İŞLERİ ZORA SOKUYOR

Kulübün yabancı oyunculardan Daniel Amartey, Chamberlain ve Aboubakar ile yollarını ayırmak istediğini ancak oyuncularla bu konuda uzlaşılamadığı aktaran Yücel, "İlgili arkadaşlar görüşmeleri sürdürüyorlar. Oyuncuların karakterleri de çok önemli. Yollarımızı sorunsuz ayırdığımız yabancılarımız oldu ama bu oyuncular kulüp de bulsak bir şekilde gitmek istemiyor." cümlelerini kullandı.

'HOCAMIZIN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR OYUNCUYU KADROYA DAHİL ETMEDİK'

Yeni transfer Joao Mario'nun Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'un isteği dahilinde getirildiğine değinen Yücel, "Joao Mario'yla alakalı kanat değil orta saha oynuyor eleştirileri var ama taraftarımız müsterih olsun hocamızın istemediği hiçbir oyuncuyu kadroya dahil etmedik. En son dün akşam toplantı yaptık. Neden isteğini söyledi. Hocamızın ilk hedefinde Angelo Gabriel vardı ama Suudi Arabistan'a 25 milyon Euro bonservisle transfer oldu. Bizim bu rakamlara çıkmamız mümkün değildi. Hocamızın ısrarıyla transferi yaptık. Fit olduğunu, takıma büyük katkı sağlayacağını söyledi." dedi.

'MACCBİ CİNLİK YAPIYOR!'

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi kuralarında eşleştiği İsrailli rakibi Maccabi Tel Aviv'in, İstanbul'a gelmemek için lobi yürüttüğüne değinen 2. Başkan Yücel, "UEFA'yla daha irtibata geçmedik. İçişleriyle, büyükelçiliklerle görüşüyoruz. Gerekirse UEFA başvurusu yaparız. Karşı taraf amiyane tabirle cinlik yapıyor, basın yoluyla lobi faaliyeti yapıyor. Daha önceki açıklamamda da söyledim, Maccabi takımı seve seve İstanbul'a gelecek. Biz dünyanın en misafirperver ülkesiyiz. Sporu politikaya alet etmezlerse gayet iyi bir şekilde güvenliklerini sağlarız, iyi bir şekilde ağırlarız." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber