İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP'nin kapatılmasına karşı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu KRT TV'de Şimdiki Zaman programının konuğu olan İmamoğlu, gündemi değerlendirdi.İmamoğlu PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasına karşı çıkarak, '6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, KRT TV'de Şimdiki zaman programına konuk oldu.Kanal İstanbul projesini İstanbul'a ihanet olarak değerlendiren İmamoğlu, "İstanbul'a en büyük ihanet projesidir. Bunun engellenmesi şarttır. Bunun için de var gücümüzle tüm hukuki yolları kullanarak mücadelemize devam edeceğiz" dedi.İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kanal İstanbul 136 milyon metrekarelik tarım alanını yok ediyor. 83 milyon metrekarelik bir alanı yeniden kentleşmeye açıyor. 3 tane Beylikdüzü'nden daha fazla ediyor. İstanbul'da 1 milyonu aşkın adres boş. Yapılmış binalar boş. İstanbul'da şu anda konut arzı fazlası hiçbir dönemde olmamıştır. Dünyanın en ucuz gayrımenkul kentidir İstanbul. Yazık bu kente. Bu kent böyle heba edilemez."

"2 SENE SONRA MEMLEKETİ MİLLET İTTİFAKI YÖNETECEK"

İBB Başkanı 2 sene sonra yapılacak genel seçimlerde Millet İttifakı'nın kazanacağını iddia ederek, ""2 sene sonra bu memleketi Millet İttifakı yönetecek. Bu yapılanlar, bu işi alanlar, bu finansı verenler, devletin ve milletin hafızasından asla çıkmayacak. Ben buna inanıyorum.

Ben Millet İttifakı'nın bir ferdiyim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyesiyim. Bu memleketin değişmesi adına 2 sene sonra bu ülkede Millet İttifakı süreci yönetecek demekten, hatta ve hatta 'Türkiye ittifakı bu süreci yönetecek demekten niye geri durayım ki?" dedi.

TERÖR PARTİSİ HDP ÖZELEŞTİRİ YAPMALIYMIŞ

İBB Başkanı İmamoğlu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye sahip çıktı. İmamoğlu HDP'ye yönelik açılan kapatma davasıyla ilgili "Terörle HDP konusunu aynı potaya koyarsanız tam istenen noktaya gelirsiniz. 6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söz söylemediler HDP'nin de özeleştiri yapması gerekir." dedi.

Sonraki Haber