İmamoğlu'ndan 'Paris' savunması: 'Hesabını veremeyeceğimiz bir şey yok' demekle yetindi...

İBB'nin Paris'teki 'İstanbul Evi' açılışıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Paris'teki etkinliklerin kaynağına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmayan İmamoğlu,' Biz işimize bakıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok' demekle yetindi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliği ile Paris, Palais Galliera’da ‘İstanbul Evi’ adında açtığı ofis kamuoyunun gündeminden düşmüyor. İBB, burada İstanbul’da düzenlenecek olan 2027 Avrupa Oyunları’nın ve 2036’daki Olimpiyat Oyunları adaylığı için tanıtım faaliyetinde bulunduğu bilgisini paylaştı. Kamuoyunda ise bu tanıtım faaliyeti için yapılan harcamaların kaynağı merak konusu oldu.

Tartışmalar devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ın Kartal'daki temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Paris'teki etkinliklerin kaynağına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmayan İmamoğlu, "Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok" demekle yetindi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"4 gün Paris'teydik.. Olimpiyat Oyunları'nı izledik. Biz orada İstanbul'u tanıtmak, anlatmak için bulunurken burada dakika dakika ne yaptığımıza ilişkin iftiralarla karşı karşıya kaldık. Bu lafların geçerliliği yok. Biz orada da ne yaptığımızı biliyoruz, burada da ne yaptığımızı biliyoruz. Bu kirli dili kullananlara milletimiz gerekli dersi verip bulundukları yerden yollayana kadar doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok."

Sonraki Haber