İBB'de 45 bin işçi TİS'e imza attı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Hak-İş ve Türk-İş arasında sürdürülen toplu iş görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

İSKİ ve İBB iştiraki toplam 19 şirkette çalışan yaklaşık 45 bin işçiyi kapsayan anlaşma için Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Kültür Merkezi’nde “Toplu İş Sözleşmeleri İmza Töreni” düzenlendi. Toplu iş sözleşmesini; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Türk-İş Genel Sekreteri Ramazan Ağar birlikte imzaladı.

'HASSAS DAVRANDIK'

Törende konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Herkes bilmelidir ki, bu hak, emekçinin kendi bireysel ve özgür hakkı. Bu anlayışa sahip bir yönetim olarak, toplu iş sözleşmelerine başından beri çok hassas davrandık ve özel bir önem verdik. Çünkü toplu iş sözleşmeleri, müzakere ile uzlaşma ile karşılıklı denge ve hassasiyetle çözmenin ifadesidir” dedi. İmamoğlu, konuşmasını, “Ben, emekçi dostlarıma her yerde şöyle seslenirim: ‘80 binden fazla çalışanı olan Büyükşehir Belediyemizde, benden daha çok çalışan olamaz’ diyorum. Benden daha fazla çalıştığını iddia edeni de sahaya davet ediyorum” sözleriyle tamamladı.

UZUN MÜZAKERELER SONUNDA

İstanbul’a borçlu olduklarını belirten Hak-İş Genel Başkanı Arslan, “Uzun müzakereler yapıldı. Gerçekten uzun bu müzakerelerin sonunda da çatışma olmadan, kavga olmadan, gerçekten her iki tarafı da sıkıntıya sokmadan, masada sosyal diyalog mekanizmalarının hakkını vererek hem sendikalarımızın değerli başkanlarının büyük bir özverisi hem işveren temsilcilerimizin bu konudaki gayretleri, tabii ki sizin öncülüğünüzde ve sizin verdiğiniz istikamette bu sonucu elde edilmesi son derece önemliydi. İstanbul için bu son derece önemli ve anlamlıydı” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve hatıra fotoğrafları çektirildi.

Sonraki Haber