İbn-i Sina'dan güzel cilt bakım sırları!

ibn-i Sina'nın güzellik tüyoları son dönemlerde oldukça popülerleşti ve araştırılmaya başlandı. Bundan yaklaşık 1000 yıl kadar öncesine gidelim ve bu tavsiyeler nelermiş bakalım. İşte İbn-i Sina'dan güzel cilt bakım sırları!

İbn-i Sina, 980 yılında doğmuş, çalışmalarıyla ve eserleriyle tüm dünyayı etkilemiş bir doktor ve bilim insanıdır. Uzun yıllar boyunca eserleri Avrupa'daki tıp fakültelerinde ders olarak okutulmuştur. Son dönemlerde ise İbn-i Sina'dan gençlik formülü, İbn-i Sina'dan güzellik tüyoları vb. başlıklar altında çok sayıda içerik görüyoruz. Peki İbn-i Sina'nın bu güzellik tüyoları nereden geliyor? Elbette İbn-i Sina tıbbından! İbn-i Sina yaklaşık 1000 yıl önce ilk apandisit ameliyatını yapan hekim olarak tarihe geçmiştir. Bunun dışında da tıpta çığır açan birçok gelişmeye önderlik etmiştir. Durum bu olunca İbn-i Sina'nın bilim, sağlık alanında çok önemli tavsiyeleri günümüzde de geçerliliğini korumaktadır. Örneğin, İbn-i Sina'ya göre uygulanması gereken en önemli tedavi beslenme tedavisidir. İbn-i Sina'ya göre bir insan 8 yolla beslenir. O yollar yemek, koklamak, duymak, görmek, düşünmek, dokunmak ve sosyal çevredir. İnsanın bir sağlık problemi varsa önce bu beslenme noktalarına bakıp sorun çözülmelidir. Böylece insan fiziksel ve ruhsal dengesini geri kazanır.

1000 yıl kadar öncesine gidip İbn-i Sina'dan güzellik tavsiyeleri almak ister miydiniz? Öyleyse haberimizi okumaya devam edin.

İbn-i Sina'dan güzel cilt bakım sırları!

İBN-İ SİNA'DAN GÜZEL CİLT BAKIM SIRLARI!

Tüm dünyaya tıp alanında yaptığı yeniliklerle ışık tutmuş olan İbn-i Sina, aslında bu güzellik tüyolarını 1000 yıl öncesinde aktarmıştı. İşte o 5 tavsiye!

  • Derinlemesine temizlik Cildi derinlemesine temizlemek çok önemlidir. Cildi iyi temizleyerek hem fazla yağdan arındırmış oluruz hem de çevresel faktörlerden kaynaklı kirlenmelerin önüne geçeriz. İbn-i Sina temizleme işlemi için doğal sabunları önermişti.

  • Gül suyu Gül suyu ise derinlemesine temizliği sağlayan en önemli içeriktir. Genellikle tüm ciltlerine uyar ve cildin nemlenmesi için de birebirdir. Kadınlar gül suyunu aynı zamanda kırışıklıkları açmak için de kullanırlarmış. 

  • Oğul otu Limon ailesine ait olan oğul otu esas olarak cildi yenileyerek kırışıklıklara iyi gelir. Kırışıklıklara iyi geldiği için de yaşlanmayı önlemesi için kullanılırmış. Bir yemek kaşığı oğul otunu 1 su bardağı su ile kaynatın. 10 dakika kaynattıktan sonra suyu süzün. Buzdolabında beklettiğiniz bu suyu istediğiniz zaman pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Oğul otunun aynı zamanda güneş lekelerine de iyi geldiği bilinmektedir. Güneş lekesi ya da sivilce sonrası oluşan lekelerin de geçirilmesi için kullanılır.

  • Kese Derinlemesine temizliğin bir diğer önemli adımı kese işlemidir. Cilt bariyerini temizlemek ve yenilemek için İbn-i Sina da kese işleminin önemli olduğunu vurgularmış.

  • Çay ağacı yağı Cildi hem nemlendirir hem de bakteri oluşumu engeller. Cilt dokusunu yenileyerek onarım sağlar. İbn-i Sina da hem çay ağacı yağını hem de çay ağacı yağı içerikli oluşturulan nemlendiricileri uygulamayı önerirmiş.

Sonraki Haber