İbn-i Sina'nın mucizevi saç kürü! Kepek problemi için pahalı şampuanları çöpe atacaksınız…

Günümüzün en büyük problemlerinden biri olan saç dökülmesi ve kepeklenme birçok insanın özgüvenini düşürüyor. İbn-i Sina’nın yüzyıllar önce kaleme aldığı eserinde saç kepeklenmesini anında çözen mucizevi bir kür öneriyor. İşte İbn-i Sina’dan saçlar için altın değerinde öneriler!

Saç ve saç derisi sağlığı günümüzde kişisel bakımın en önemli parçalarından biridir. Kuru ve kepekli saçlar sağlıksız bir görünüme işaret eder ve estetik açıdan sizi rahatsız edebilir. İslam dünyasının en büyük filozoflarından biri olan İbn-i Sina, tıp alanındaki bilgeliğiyle ve yüzyıllar önce yazdığı kitaplar ile tanınır. İbn-i Sina’nın eserlerinde saç ve deri sağlığını korumak için birçok doğal öneri bulunuyor. İbn-i Sina saç ve deri sağlığının vücut sağlığı ile bağlantılı olduğunun altını çiziyor. Sağlıklı bir saç için sağlıklı yaşamı ve doğada bulunan mucizevi yağları öneriyor! İbn-i Sina’nın sağlıklı saçlar için yüzyıllar önce kalemi aldığı eserinde kepek sorununu kökten çözen önerileri nelerdir?

BESLENME ALIŞKANLIKLARI

İbn-i Sina sağlıklı saç ve deri için içten bakım yapmanın önemini vurgular. Sağlıklı beslenmek ve gün içinde yeteri kadar su içmenin kepeklenmeyi azalttığın altını çizer.

DENGELİ BİR YAŞAM

İbn-i Sina saçın en büyük düşmanının stres olduğunu söyler. Stresli, düzensiz ve hareketsiz bir yaşam saçları olumsuz bir şekilde etkileyerek dökülmesine neden olabilir. Sağlıklı saçlar için iyi bir uykuya, düzenli egzersize ve stresten uzak yaşama ihtiyaç olduğunu söyler. Dengeli bir yaşam, sağlıklı saçların ve kepeksiz saç derisinin habercisidir.

KEPEĞİ AZALTAN BİTKİ ÇAYLARI

İbn-i Sina bitki çaylarının saç derisine katkısı olduğunu savunur. Özellikle lavanta, nane ve biberiye çaylarını düzenli tüketmenin kepeği azaltmada yardımcı olduğunu belirtir.

İBN-i SİNA’NIN MUCİZEVİ SAÇ KÜRÜ

İbn-i Sina’nın saçın en büyük dostunun doğadaki doğal yağlar olduğunu savunur. Sadece kepeklenme sorunu için değil saçta oluşabilecek diğer tüm hastalıkların da çaresinin bu yağlarda yattığını söyler.

Saç tellerini güçlendirmek, daha sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar için Mersin yağı ve Costus yağını (Ud-i Hindi) öneriyor.

Eğer saçlarınız dökülüp avuç avuç elinize geliyorsa ya da saç kıran hastalığınız varsa bunun şifasının da Defne yağında olduğunu söylemiş.

Sonraki Haber