İç saha rüzgârı

FENERBAHÇE bu sezon Kadıköy’de bir başka oynuyor. Önceki akşam, ligin 5’inci hafta müsabakasında Kayserispor’u 2-0 yenen sarı-lacivertliler, puanını 10’a yükseltirken baskılı futboluyla taraftarlarını mest etti.

Kayserispor müsabakasının ilk dakikasından itibaren önde baskı deneyen ve hızlı hücumlarla etkili olmaya çalışan Sarı Kanaryalar, Joao Pedro ve Joshua King’in golleriyle sonuca gitti.

BOL POZİSYON BOL GOL

Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus’un öğrencileri, bu sezon iç sahada oynadığı 3 lig maçında rakip fileleri 9 kez sarstı. Kayseri ekibi karşısında golcüsü Enner Valencia’dan yoksun oynamasına karşın gol pozisyonu üretiminde sıkıntı çekmeyen Fenerbahçe, 3-5-2 dizilişinin ileri ucunda yer alan Pedro ve King’in hareketli futbolu ile 3 puanı cebine koydu.

Haftayı galibiyetle kapayarak bay geçeceği 6’ncı hafta öncesinde moral depolayan Fenerbahçe, tribünleri dolduran taraftarlarını da mutlu etti. Önceki akşamın tek olumsuz yanı ise genç yetenek Arda Güler’in oyuna yine çok geç dahil edilmesiydi. Fenerbahçeli taraftarların izlemek için can attığı Arda, Jesus tarafından oyuna 90’ıncı dakikada alındı.

BATSHUAYI ANTRENMANLARA BAŞLADI

Öte yandan, Fenerbahçe’nin yeni transferi Michy Batshuayi ilk antrenmanına dün çıktı. Sarı-lacivertlilerin internet sitesinden yapılan açıklamada, “Belçikalı golcü oyuncumuz Michy Batshuayi, özel program dahilinde çalışmalarına başladı. Futbol A Takımımız günü izinli geçirirken, yeni transferimiz Batshuayi, Samandıra Can Bartu Tesislerimizde kendisine uygulanan özel program dahilinde çalıştı. Salonda gerçekleştirilen ısınma, kuvvet ve dayanıklılık çalışmasının ardından sahaya geçen oyuncumuz koşunun ardından yoyo testine tabi tutuldu.” ifadeleri yer aldı.

Sonraki Haber