İçi dolgulu ve kremalı! 3 farklı kurabiye tarifi ile damaklarınızı şenlendirin

İçi dolgulu ve kremalı kurabiyeler, çay saatleri ve özel günler için en sevilen atıştırmalıklardan biridir. Bu kurabiyeler, hem lezzetli hem de doyurucu olmaları ile öne çıkar.

Çay saatleri ve özel günler için en sevilen atıştırmalıklardan biri olan kurabiyeler, içine eklenen lezzetli dolgular ile daha da özel bir hale gelebilir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz içi dolgulu ve kremalı 3 kurabiye tarifi...

İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz içi dolgulu ve kremalı 3 kurabiye tarifi:

1. ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın.
Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurların ortasına damla çikolata koyun ve kapatın.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, çikolatanın lezzetli dolgusu ile damağınızda unutulmaz bir tat bırakacak.

2. KREMA DOLGULU KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurların ortasına krema koyun ve kapatın.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, kremanın hafif ve lezzetli dolgusu ile çay saatlerinize keyif katacak.

3. FINDIKLI KREMALI KURABİYE

Malzemeler:

1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için:

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Fındık içi

Yapılışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri bir kapta mikser ile iyice çırpın.
Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurların ortasına krema ve fındık içi koyun ve kapatın.
Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu tarif ile hazırlayacağınız kurabiyeler, fındığın lezzetli dolgusu ile damaklarınızı şenlendirecek.

Bu tarifleri denemek isteyenlere afiyet olsun...

Sonraki Haber