İçine 1 bardak süt eklerseniz poğaça asla bayatlamıyor! Asla bayatlamayan sütlü poğaça tarifi...

Poğaça hamuruna yalnızca 1 bardak süt eklerseniz asla bayatlamıyor. Bu efsane tarif ile siz de puf puf kabaran ve ağızda dağılan lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte karşınızda asla bayatlamayan sütlü poğaça tarifi...

Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan poğaçayı bir de bu tarifle deneyin. Hamuruna eklediğiniz bir bardak süt sayesinde poğaçanın asla bayatlamayacağını görecek ve bu tariften vazgeçemeyeceksiniz. Bu tarifle hazırladığınız poğaçaları, eğer ağzı kapalı bir şekilde muhafaza ederseniz tam bir hafta gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. İşte karşınızda asla bayatlamayan sütlü poğaça tarifi...

ASLA BAYATLAMAYAN SÜTLÜ POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket 10 gram kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı mahlep (Tercihe göre koymayabilirsiniz)
4 bardak elenmiş un

Üzeri için;

2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Bir miktar susam

İç harcı için;

Dilim kaşar peyniri

ASLA BAYATLAMAYAN SÜTLÜ POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1- Ilık süt, su ve mayayı karıştırma kabına alın. Üzerine şekeri ekleyip mayanın aktifleşmesi için ortalama 5 dakika bekleyin. Sonrasında kalan malzemeleri harcın içine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

2- Hamuru mayalanması için 30 dakika ağzı kapalı bir şekilde bekletin.

3- Mayalanan hamurun yoğurarak havasını alın. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. Açtığınız hamura kaşar peynirini koyup kapalı tarafı üste gelecek şekilde şekillendirin.

4- Hazırladığınız poğaçaları önce pekmeze ardından susama bulayın ve aralıklarla tepsiye dizin.

5- Poğaçaları tepsi mayası için 15 dakika üstü kapalı şekilde bekletin.

6- Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

7- Poğaçaları sıcak sıcak taze çayın yanında servis edin.

Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık. Afiyet olsun!

Sonraki Haber