İçine 1 kaşık eklerseniz tadı katbekat artıyor! Anne usulü yeşil fasulye tarifi...

Anne usulü yeşil fasulye yapmak aslında çok kolay. O malzemeden içine yalnızca bir kaşık eklediğinizde fasulyenin tadı katbekat artıyor. İşte karşınızda anne usulü yeşil fasulye tarifi ve püf noktaları...

Yeşil fasulye ya da bir diğer adıyla taze fasulye yemeği Türk mutfağının en sevilen zeytinyağlı tariflerinden biridir. Hele ki anne usulü yeşil fasulyenin tadı bir başkadır. Peki, mis gibi kokan ve damaklarda adeta bir lezzet şöleni yaşatan anne usulü yeşil fasulye tarifinin sırrı ne? İşte yeşil fasulye pişirirken bilmeniz gereken en önemli noktalar ve tam ölçüsüyle anne eli değmiş gibi taze fasulye tarifi...

ANNE USULÜ YEŞİL FASULYE NASIL YAPILIR?

1- DOĞRU YEŞİL FASULYE SEÇİMİ

Yeşil fasulye seçerken, taze ve parlak yeşil renkte olanları tercih etmelisiniz. Ayrıca, fazla büyük veya fazla küçük olanları seçmek yerine, orta boyutlu olanları almalısınız.

2- TENCERE TERCİHİ

Yeşil fasulye yaparken, uygun bir tencere seçmek oldukça önemlidir. Geniş tabanlı ve derin bir tencere tercih etmelisiniz. Böylece fasulyelerinizi rahatça pişirebilirsiniz.

3- ANNELERİN PÜF NOKTASI KUYRUK YAĞI

Anne usulü yeşil fasulye yaparken, lezzetini arttırmak için kuyruk yağı eklemek oldukça etkilidir. Bir kaşık kuyruk yağını tencereye ekleyerek, yeşil fasulyenizin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Zeytinyağlı taze fasulye tarifine de kuyruk yağı farklı bir aroma katar.

4- PİŞİRME SÜRESİ

Yeşil fasulyelerin pişirme süresi, genellikle 15-20 dakika arasındadır. Ancak, pişirme süresi fasulyelerin boyutuna ve tazelik durumuna göre değişebilir. Fasulyelerinizin piştiğinden emin olmak için, çatal veya bıçakla kontrol edebilirsiniz.

USTA AŞÇIDAN PÜF NOKTASI

İsteğe bağlı olarak fasulyenin kavrulması sırasında yemeğe 1 küp şeker ekleyebilirsiniz. Fasulye pişene dek eriyecek ve yemeğe lezzet katacaktır. Yemeğin lezzeti için ana malzeme olan taze fasulyenin kendi lezzeti ve tazeliği çok önemlidir.

ANNE USULÜ ZEYTİNYAĞLI YEŞİL FASULYE TARİFİ

MALZEMELER:

600 gram taze fasulye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet orta boy domates (etli ve sulu)
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE NASIL YAPILIR?

1) Kuru soğanları yemeklik, sarımsakları ise ince ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Fasulyeleri ise ayıklayarak bir köşeye alın. 

2) 5 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın. Doğradığınız 1 adet büyük boy kuru soğan ve doğranmış sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.

3) 600 gram doğranmış taze fasulyeyi de ekleyerek kavurma işlemini sürdürün.

4) 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 3 adet rendelenmiş domates ve 1 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra güzelce karıştırın.

5) Kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın.

6) Arzuya göre ılık, fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!

Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr - yemek.com / Derleyen: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber