İçişleri Bakanı Yerlikaya İHA envanterini açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, insanlı hava araçlarıyla 4 ilde, insansız hava araçlarıyla 8 ilde teşkilatlanmasını tamamlayan Jandarma Havacılık Başkanlığının envanterinde 70'in üzerinde insanlı hava aracı ile Bayraktar, TB-2 ve ANKA-S gibi 30'un üzerinde insansız hava aracı bulunduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şehit Orgeneral Eşref Bitlis Kışlası'nda düzenlenen "Jandarma Havacılığının 55. Kuruluş Yıl Dönümü ve Temel Kurslar Mezuniyet Töreni"ne katıldı. Jandarma Havacılık Başkanlığı bünyesinde kurslarını tamamlayan 20 pilot, 22 İHA pilotu, 51 teknisyen ve 41 İHA teknisyeni olmak üzere toplam 134 subay ve astsubayın mezun olacağını belirten Yerlikaya, "Eğitimlerini büyük bir milli şuur ve vazife bilinciyle tamamlayan pilot ve teknisyenlerimizi yürekten tebrik ediyor, devletimiz ve milletimiz için üstlenecekleri görevlerinde şimdiden başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Jandarma Havacılık Başkanlığının, insanlı hava araçlarıyla 4 ilde, insansız hava araçlarıyla da 8 ilde teşkilatlanmasını tamamladığını ve hizmet vermeye başladığını kaydeden Yerlikaya, terör, organize suç örgütleri ile milletin huzur ve güvenliğine kasteden tüm yapılarla mücadelenin daha başarılı ve etkin olması için teknolojinin gelişimi ve hava araçlarının çeşitlenmesinin önemini vurguladı.

Yerlikaya, Türkiye'nin savunma sanayisinin havacılık alanında attığı adımlara dikkati çekerek şunları söyledi: "Bugün, Jandarma Hava Komutanlığımızın envanterinde, 70'in üzerinde insanlı hava aracı ile Bayraktar, TB-2 ve ANKA-S gibi 30'un üzerinde insansız hava araçları bulunuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 21 yıldır verdiğimiz büyük ve güçlü Türkiye mücadelesi, devletimizin ve milletimizin her alanda kalkınması ve güçlenmesi adına verilen bir mücadeledir. Bu mücadelenin sonunda, yerli ve milli savunma sanayimizin yüzde 20'lerdeki payı, gururla ifade ediyoruz ki yüzde 80'leri aştı."

Sonraki Haber