İçişleri Bakanlığı'ndan uyuşturucuyla mücadele talimatı! Hedef orkinoslar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele konusunda uyuşturucu satışı, insan kaçakçılığı gibi suçları organize eden çetelerin çökertilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye'de ekonomik sorunlarla birlikte gündeme gelen konuların başında organize suçlar geliyor. Uyuşturucu, insan kaçakçılığı başta olmak üzere pek çok suç organize çeteler ve mafyalar tarafından işleniyor. Bakan, şehirlerin güvenliği açısından ‘insan kaçakçılığı, göçmen sorunu, uyuşturucu baronları ve mafya tipi örgütlenmelerle’ mücadelenin öncelikli olduğunu belirterek, bunların ele başları ve organizasyonu yapanlara öncelik verilmesini istediğini, sorunun ancak böyle çözülebileceğini belirtti.

HEDEF HAMSİLER DEĞİL ORKİNOSLAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın parti yöneticileri, vali ve emniyet müdürleriyle bu konuda toplantı yaptığı öğrenildi. Bakan Yerlikaya'nın şehirlerin güvenliği açısından ‘insan kaçakçılığı, göçmen sorunu, uyuşturucu baronları ve mafya tipi örgütlenmelerle’ mücadelenin öncelikli olduğunu belirterek bunların ele başları ve organizasyonu yapanlara öncelik verilmesini istediğini, sorunun ancak böyle çözülebileceğini söylediği öğrenildi.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'a göre Bakan Yerlikaya'nın, "Hamsilerle değil, orkinoslarla uğraşmanızı istiyorum. Kaçakları yakalamakta önemli ama asıl bunları yapan organize eden çete başlarını yakalayın Bunu organize eden çeteleri çökertmeliyiz" dediği iddia edildi.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE

Vatandaşın en büyük şikâyetlerinden birisinin kaçak göçmenler olduğu tespit edildi. Yapılan toplantılarda, Türkiye’nin coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle transit ülke konumundan çıkarak düzensiz göçmenler için hedef ülke haline geldiği, yakalanan düzensiz göçmenlerin tekrar dönmelerinin engellenmesinin hedeflendiği belirtildi. Kaçak göçmen ticareti yapanların kaynak ülkeden itibaren organize olduğu, göçmenleri küçük gruplar halinde sınıra taşıyıp orada birleştirdiği belirtiliyor. Bu çetelerin ortadan kaldırılmasının öncelikli hedef olduğu belirtiliyor.

Sonraki Haber