İçli köftenin içine bir tatlı kaşığı koyunca asla dağılmıyor! Dağılmayan içli köfte tarifi

İçli köfte, Türk mutfağının kıvamını tutturması en zor yemeklerinden biridir. Asla dağılmayan içli köfteler için tek yapmanız gerekeniçine bir tatlı kaşığı kabartma tozu eklemek. Bu şekilde içli köfteniz asla dağılmayacak.

İçli köfte, Türk mutfağının en meşakkatli yemeklerinden biridir. Ayarı tutturulamayan içli köfte dağılır, hamur kalır ya da içi pişmez. Sizin için asla dağılmayan içli köfte tarifini hazırladık. İşte içine bir tatlı kaşığı eklendiğinde asla dağılmayan içli köfte tarifi...

DAĞILMAYAN İÇLİ KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

Köftesi için:

3 su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı pul biber, karabiber
5 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta

İçi için:

250 gr kıyma
3 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber, kırmızı biber
Yarım yemek kaşığı biber salçası

Kızartmak için:

Tencerenin yarısına kadar sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

1. İçli köftenin içi için önce kıymayı kavurun. Kıymanın rengi değiştiğinde üzerine soğanı ekleyin. Salçasını, sıvı yağı ve baharatları da ekledikten sonra iyice kavurun. Piştiğinde dinlenmeye bırakın.

2. Köftesi için ise bulguru ve irmiği bir kaba alın ve üzerine kaynar su ekleyerek şişmeye bırakın. 10 dakika dinlenen bulgur ve irmiğin içerisine un, kabartma tozu, yumurta ve baharatları ekleyin. Kabartma tozu, içli köftenizin dağılmasını engelleyecek.

3. İyice yoğurduktan sonra elinizle şekil verdiğiniz hamurun içine kıyma harcını doldurun. İyice şekil alan içli köftelerinizi kızmış yağda kızartın.

Asla dağılmayan içli köfteniz hazır. Afiyet olsun!

Sonraki Haber