İddia: ABD, İsrail ve Hamas çatışmayı durdurmak için geçici bir anlaşmaya vardı

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Washington Post gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail ve Hamas ile çatışmayı durdurmak için geçici bir anlaşmaya vardığını iddia etti.

Washington Post gazetesinin Cumartesi günkü haberine göre İsrail, ABD ve Hamas, çatışmalara beş gün ara verilmesi karşılığında Gazze'de rehin tutulan onlarca kadın ve çocuğun serbest bırakılması konusunda anlaşmaya yakın.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Washington Post gazetesi, Karen DeYoung imzalı bir haberde önemli iddialarda bulundu.

Haberdeki iddialarda, altı sayfalık ayrıntılı bir anlaşmanın hükümlerine göre, çatışmanın tüm tarafları çatışmaları en az beş gün süreyle dondururken, toplam 239 rehineden 50 ya da daha fazlasının her 24 saatte bir gruplar halinde serbest bırakılması öngörülüyor.

Rapora göre serbest bırakma önümüzdeki birkaç gün içinde başlayabilir ve "şu ana kadar İsrail'in Gazze'deki saldırılarını koşullar uygun olduğu takdirde geçici olarak durdurmayı kabul edip etmeyeceği belirsizliğini korumaktadır".

Sonraki Haber