İddia ediyoruz bu yaz vazgeçilmeziniz olacak: Patlıcan çığırtma tarifi

Patlıcanı seviyorsanız, bu tarif yaz aylarınızın vazgeçilmezi olacak. Bergamalıların eşsiz yöresel lezzeti patlıcan çığırtması malzemeleri, tarifi ve püf noktaları haberimizde...

Patlıcanlı tariflere hemen hemen herkes bayılır. Özellikle yaz aylarında patlıcanlı tariflerin yeri bir başkadır. Mezesi, salatası, dolması ve daha neler neler… Peki hiç patlıcan çığırtmasını duydunuz mu? Bergama’nın en sevilen yöresel yemeklerinden biri olan patlıcan çığırtmanın elbette olmazsa olmazı zeytinyağı ve domates. Bu da bu lezzetli yemeğin oldukça hafif olmasını sağlıyor. Hazırsanız bu lezzetli yemek için gerekli olan malzemelere ve tarifin püf noktalarına geçelim…

PATLICAN ÇIĞIRTMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet yeşil biber
  • 6 adet orta boy domates
  • 1.5 su bardağı zeytinyağı

PATLICAN ÇIĞIRTMA TARİFİ

- Patlıcanları yıkayın ve alacalı olarak soyun.

- Soyduğunuz patlıcanları ince ve uzun bir şekilde kesin.

- Bir kaseye tuz ve su koyun. Kestiğiniz patlıcanları tuzlu suda 10 ile 15 dakika arasında acısı çıkana kadar bekletin.

- Bu sırada domateslerin kabuklarını soyun. Ardından küp küp doğrayın.

- Biberleri de yıkadıktan sonra ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın.

- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları çıkarın ve iyice kurulayın.

- Zeytinyağını kızartma tenceresine alın ve iyice kızdırın. Önce patlıcanları sonra ise biberleri kızartın.

- Kızartma işleminin ardından tencerede kalan fazla yağı boşaltın. Burada önemli nokta yağın bir kısmını ayırmanız. Çünkü yemeğe asıl lezzetini veren bu yağın tekrar kullanılması.

- Ayırdığınız yağa patlıcan, biber, domates ve sarımsakları ekleyin. Bu aşamada tüm sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

- Yemeği domatesler yumuşayana kadar yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

- İşte patlıcan çığırtma bu kadar kolay, şimdiden afiyet olsun.

PATLICAN ÇIĞIRTMA PÜF NOKTASI

Patlıcan çığırtma tarifinin en önemli püf noktası tüm yemekte zeytinyağı kullanılması. Bu noktada kızartma sırasında da zeytinyağı tercih edilmesi son derece önemli. Ayrıca bir gece önceden yapar ve buzdolabında dinlendirirseniz bu güzel yemeğin lezzetine lezzet katmış olursunuz.

Sonraki Haber