İddia ediyoruz daha önce bu tarifi duymadınız! Selçuklu sultanları eğlencelerde bu tatlıyı yiyordu...

Selçuklu sultanlarının eğlence sofralarından eksik etmediği kenevir helvası, damak çatlatan lezzeti ile bugün de çok sevilen yöresel tatlılardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte geleneksel kenevir helvası tarifi...

Selçuklu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri kenevir helvası. Özellikle soğuk kış gecelerinde tüketilen ve eğlence sofralarından eksik edilmeyen bu tatlı günümüzde de damak çatlatan lezzetiyle masalarda yerini alıyor. Hatta bu helva, Selçuklu döneminden bu yana "eğlencelik" olarak adlandırılıyor. Günümüzde Konya'nın yöresel tatlıları arasında gösterilen hem şifa deposu hem de lezzet bombası olan kenevir helvası tarifi haberimizin devamında sizleri bekliyor...

KENEVİR HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1, 5 su bardağı kenevir
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı fıstık
  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı susam
  • Leblebi tozu

KENEVİR HELVASI NASIL YAPILIR?

1) Üzüm pekmezini derin bir tencereye koyun.

2) Fıstık, badem ve cevizi kavurup rondodan geçirin.

3) Ardından susamı da farklı bir tavada güzelce kavurun. Bu aşamada susamın yanmamasına özen göstermelisiniz.

4) Sonrasında tencereye kenevir, fıstık, badem, ceviz ve susamı ekleyin. 

5) Karışımı 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

6) Leblebi tozunu borcama dökün ve ardından üzerine pişirdiğiniz karışımı ilave edin.

7) Helanızı bir buçuk saat dolapta beklettin ve ardından dilimleyin.

8) Son olarak üç saat daha buzdolabında soğumaya bırakın.

İşte kenevir helvanız servise hazır. Şimdiden elinize sağlık, deneyecek herkese afiyet olsun!

Kaynak: nefisyemektarifleri.com - hurriyet.com.tr

Derleyen: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber