İddia ediyoruz müptelası olacaksınız: Çilek turşusu tarifi

Çilekten de turşu olmaz demeyin! Sosyal medyayı yıkıp geçen bu tarif o kadar güzel oluyor ki sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz. Peki, çilek turşusu nasıl yapılır? Çilek turşusu için gerekli malzemeler neler? İşte sizin için çilek turşusu kurmanın tüm püf noktaları...

Çilek, yaz mevsiminin en sevilen meyvesi. Peki, pek çok tarifte kendine yer bulan çileğin turşusu olduğunu biliyor muydunuz? Son dönemde farklı meyvelerin turşuları kuruluyor olsa da iddia ediyoruz çileğinkinin tadı bir başka oluyor. Market raflarında satış rekorları kıran ve sosyal medyada pek çok kullanıcı tarafından denenip beğenilen çilek turşusunu siz de evinizde kurmak istiyorsanız tarifi haberimizin devamında...

ÇİLEK TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 kilo olgun fakat sert çilek (ikiye bölünmüş)
  • 1 buçuk bardak beyaz balzamik sirke
  • ¼ bardak şeker
  • 2 yemek kaşığı koşer tuz

ÇİLEK TURŞUSU HAZIRLANIŞI - TARİFİN PÜF NOKTALARI

1) Çileklerinizi güzelce yıkayın ve bir süre sirkeli suda bekletin.

2) Çilekleri bütün halde ısıya dayanıklı cam kavanoza koyun.

3) Sirke, şeker, tuz ve suyu küçük bir tencerede orta ateşte kaynatın. Şeker ve tuz eriyene kadar karıştırın.

4) Elde ettiğiniz karışımı çileklerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Arzu ederseniz fermantasyon işlemini hızlıca başlatmak için kavanozunuza bir turşu başlangıç ​​kültürü de ilave edebilirsiniz.

5) İlk sıcağı gittikten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

6) Bu aşamada turşunuzu temiz bir sofra bezine sarıp bir süre karanlıkta muhafaza ederseniz daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

7) Serin ve kuru bir ortamda muhafaza ettiğiniz takdirde 5 gün sonra çilek turşunuz hazır.

Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun... Eğer çilek turşusu tarifimizi beğenirseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Sonraki Haber