İETT indirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Akbil ne kadar oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından, toplu taşıma öğrenci kartlarında o öğrenciler artık indirimli İETT kartı kullanamayacak. Peki İETT indirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Akbil ne kadar oldu? İndirimli öğrenci kartı kimlere verilecek? İstanbulkart nasıl alınır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından, toplu taşıma öğrenci kartlarında yaş sınırı değiştirildi. Alınan yeni karara göre, metrobüs, otobüs, vapur ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarını kullanan 30 yaşından gün almış öğrenciler indirimli İETT kartını kullanamayacak. Bu öğrenciler, UKOME kararıyla belirlenen Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinde yüzde 10 indirimden faydalanabilecek. Peki İETT indirimli öğrenci kartı (akbil) yaş sınırı kaç? Akbil ne kadar oldu? İndirimli öğrenci kartı kimlere verilecek? İstanbulkart nasıl alınır?

İETT TOPLU TAŞIMA YAŞ SINIRI DEĞİŞTİRİLDİ

İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ KARTI YAŞ SINIRI KAÇ?

İBB Meclisi’nin Temmuz ayı son toplantısında aldığı kararla, 30 yaşını geçen öğrenciler indirimli öğrenci kartı kullanamayacak. Bu öğrencilere tam kartta yüzde 10, aylık abonmanda ise yüzde 82 oranında indirim uygulanacak. Söz konusu düzenleme metrobüs, otobüs, tramvay ve vapur gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

ÖĞRENCİ İSTANBULKARTI KİMLERE VERİLECEK?

Öğrenci İstanbulkartı, Milli Savunma Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrencilere verilecek. Lise eğitimini tamamlayıp üniversiteye yerleşemeyenler ise 1 yıl süreyle öğrenci sayılacak. 30 yaşından gün almış öğrencilere ise Tam İstanbulkart, Aylık Tam Mavi Kart ve Tam Aktarma bedellerinde yüzde 10 indirim uygulanacak.

İSTANBULKART NASIL ALINIR?

İstanbulKart sahibi olmak isteyen vatandaşlar https://bireysel.istanbulkart.istanbul adresinden online olarak
İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden, Biletmatiklerden, Bireysel ve kurumsal temsilciliklerden İstanbulkart başvurularını gerçekleştirebilecek.

Sonraki Haber