Bugün iftara ne pişirsem diyenler dikkat! 28 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişireceğini kara kara düşünenleri sevindirecek o menüyü derledik. Sadece 1 saatte 4 çeşit yemek hazırlayacaksınız. İşte 28 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının 18. gününe girerken, iftar sofralarını şenlendirecek lezzetli menüler araştırılmaya başlandı. Hem pratik hem de lezzetinden ödün vermeyen menü arayanlar için 4 çeşit yemek içeren menüyü derledik. Yalnızca bir saatte hazırlayabileceğiniz bu iftar menüsü, misafir ağırlayacağınız iftar sofralarının da favorisi olacak. İşte 28 Mart 2024 iftar menüsü...

28 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

MALZEMELER

200 gram mantar
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
Karabiber
Tuz
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI

Mantarlar temizlenip ufak ufak doğranır, çorba tenceresine alınır.
İlk etapta suyunu salacaklardır.
Tekrar çekene kadar pişirilir.
Unu ilâve edilir ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra içerisine suyu, tavuk suyu, tuzu ve karabiberi eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca sütü ilâve edilir.
5 dakika pişirmeye devam edilir.
Son olarak maydanozu da ilâve edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sıcak servis edilir.

FIRINDA KAŞARLI PATLICAN

MALZEMELER

1 iri bostan patlıcan (2 patlıcan büyüklüğünde)
3-4 domates
3 diş sarımsak
1 fincan zeytinyağı
1 kase kaşar rendesi
Karabiber
Kuru fesleğen
Tuz

HAZIRLANIŞI

Patlıcanı enine 4 eşit parçaya keselim. Bıçağın ucuyla verev çizikler atalım.
Üzerine fırçayla zeytinyağını sürelim ve ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Sosu için domatesleri ve sarımsağı soyup rendeleyelim,2 kaşık yağ gezdirdiğimiz tavaya alalım.
Fırından çıkan patlıcanların ortasını kaşıkla ezelim. (soslar dışa taşmasın diye).
Tam ortalarına sosu eşit yayalım,en üstüne ise kaşar rendesi ekleyelim ve tekrar fırınlayalım.
Kaşarlar kızarınca yemeğimiz hazır.

MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 adet kornişon turşu
Bir tutam dereotu
3 yemek kaşığı konserve mısır
1 közlenmiş kapya biber
1-2 dal yeşil soğan
Nar ekşisi
Tuz
Sıvıyağ
Sumak

HAZIRLANIŞI

Mercimeği haşlayıp süzün.
Kornişonları, kös kapya biberi, dereotunu yeşil soğanı doğrayıp mısır ile birlikte yeşil mercimeğin üzerine ekleyin.
Ardından nar ekşisi, tuz, sumak ve sıvı yağ ekleyip karıştırın.

SALÇALI DEMLEME MAKARNA

MALZEMELER

1 paket makarna
2 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Cheddar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber

HAZIRLANIŞI

Sıvı yağda domates salçasını biraz kavurup üzerine kaynar suyumuzu ekliyoruz, su miktarı makarnanın 2 parmak üstünde kalacak şekilde olacak.
Domates salçasını suda eritip kaynadığını görünce tuz karabiber ve pulbiberi ilave ediyoruz.
Makarnayi koyup orta ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
Makarna suyu çekince üzerine dilimlenmiş peynir koyup kapağını kapatıyoruz ve peynirler eriyinceye kadar 2-3 dk kısık ateşte tutuyoruz.
Peynir olarak cheddar şart değil elinizde hangisi varsa cheddar, mozarella, kasar, dil peyniri kullanabilirsiniz.

Sonraki Haber