İki kaşık eklerseniz tadı 10 kat daha lezzetli oluyor! Ustaların Sır gibi sakladığı menemen tarifi
Meşhur menemencilerin sır gibi sakladığı o malzemeyi açıklıyoruz. Bu malzemeyi içine yalnızca bir kaşık eklediğinizde menemenin tadı 10 kat artıyor. İşte menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışmalarına yeni bir soluk getiren o tarif...
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemene öyle bir malzeme ekliyoruz ki tadı 10 kat daha lezzetli oluyor. Meşhur menemencilerin sır gibi sakladığı bu tarif ile siz de sofralarınıza yeni bir tat getirebilirsiniz. İşte menemenin tadını 10 kat artıran o malzeme ve tüm püf noktaları ile hazırladığımız tarifimiz...
KREMALI MENEMEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük soğan
- 2 büyük domates
- 2 yemek kaşığı yemeklik krema
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (tercihe göre)
KREMALI MENEMEN NASIL YAPILIR?
1) Soğanı soyun ve yıkayın. Ardından küp küp doğrayın.
2) Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
3) Kızan yağa soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
4) Bu arada domatesleri rendeleyin.
5) Soğanlar pembeleştikten sonra rendelediğiniz domatesi tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
6) Ardından kremayı ekleyin ve damak tadınıza göre tuz ile diğer baharatları ekleyin. Kısık ateşte biraz daha pişirin.
7) Son olarak yumurtaları kırın. Arzu ettiğiniz düzeye gelene kadar pişirin.
8) İsterseniz üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.
Şimdiden afiyet olsun...
Kaynak: TGRT Haber