Mehmet Uçum'a Perinçek'ten yanıt geldi: DEM Partisi'ni kimse kurtaramaz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un ikinci açılım tartışmalarıyla ilgili 'Çözüm süreci olamaz' sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten yanıt geldi. Perinçek 'DEM Partisi'ni kimse kurtaramaz, bu planlar yanlıştır. Türk devletinin PKK'yı bitirme operasyonu sulandırılıyor' dedi

Vatan Partisi Gene Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan'ın sorularını yanıtladı. Ulusal Kanal Ana Haber'e canlı yayın konuğu olan Perinçek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni açılım tartışmalarıyla ilgili "Çözüm süreci olmaz, olamaz" sözlerini değerlendirdi. Perinçek "Bunu demesini takdirle karşılıyoruz ama sonuç itibarıyla hepsi Devlet Bahçeli'nin DEM açılımında birleşiyor. O nedir? Biz DEM Partisi'ni, PKK'nın elinden kurtaracağız. Eğer kurtulmazsa bazı yaptırımlarımız olur, gerekirse kapatılır deniliyor. Burada bir hayal yayılıyor. Bakın, hepsinin birleştiği bu. DEM Partisi, HDP, bunlar kurtarılamaz. Bunlar PKK'nın organlarıdır. PKK'nın kurtarılması mümkünse DEM Partisi'ni de kurtarsınlar. Bu tür planlar geçersizdir, hayalcidir, gerçekçi değildir. O bakımdan Sayın Mehmet Uçum, çözüm olmayacak gibi çok keskin ifadeler kullanıyor ama sonuç itibarıyla DEM Partisi'ne bir fırsat vereceğiz diyor. Türkiye partisi olsun, olmazsa içinden bir grubu kazanacağız. Onu da kazanamazsak gereken yaptırımlar uygulanacaktır özetinde bir açıklama yapıyor. Bu PKK'yı kurtaracağız demektir. DEM Partisi'ni kimse kurtaramaz, bu planlar yanlıştır. Böylece Türk devletinin PKK'yı bitirme operasyonu sulandırılıyor ve önlenmiş oluyor" dedi.

TÜRKİYE-SURİYE YAKINLAŞMASI

Yeni açılım planının zamanlamasına da dikkat çeken Perinçek şöyle devam etti: "Bu plan hangi koşullarda geldi? Tam Türkiye-Suriye askeri işbirliği yapacak. Bu mimarisi Vatan Partisi'ne ait olan bir plandır. Bunu Suriye kabul etmiş durumdaydı. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da Beşar Esad'a davet yapmıştı. Cevap bekliyoruz diyordu. Biz onu Suriye, İran, Rusya, Türk devletlerinin birleşmesi için çaba yürüttük ve büyük başarı kazandık. Tam bu uygulanırken bridenbire ABD ve İsrail sürece girdi. Türkiye'nin önüne kendi seçeneğini koydu. Bu nedir? DEM Partisi'ni kurtarmak... Dolayısıyla PKK ile bir çözüm sürecine başla. Ben burada bir abartma mı yapıyorum? Hayır. Sayın Devlet Bahçeli daha 3 gün önce Öcalan'a mesaj yolladı, PKK'nın silah bırakması için çağrıda bulunsun dedi. PKK'nın lideriyle bu süreci yürütmek gibi hayalci, gerçekçi olmayan sonuç itibarıyla PKK'nın tasfiyesini önleyen yeni bir plan Türkiye'nin önüne konuldu. Türkiye'nin hakim güçleri içinde de önemli bir ağırlık bu planla birlikte hareket ediyor."

GERİ ADIM BAŞLADI

Perinçek, bu planın yürümediğini ve geri adım atıldığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Mehmet Uçum'un 'Çözüm süreci olmaz, olmayacak' demesi bir geri adımdır. Basında bazı haberler çıktı. Sayın Hande Fırat'ın köşe yazısında da Bahçeli'nin DEM Partililerin elini sıkmasının AK Parti için de sürpriz olduğunu kaydetti. Bu yazı da bir geri adımı ifade ediyor ama haber gerçeği temsil etmiyor. Devlet Bahçeli'nin PKK'nın elini sıkmasından sonra PKK ile Devlet Bahçeli açılımı başlatılmasından sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın iki kez açıklamaları oldu. Devlet Bahçeli'nin bu girişimini çok çok önemli bulduğunu belirtti. Olumlu tavır aldı. Ama şimdi bu bir sürpriz deniyor. Bu bizim ve Türk milletinin büyük bir başarısıdır."

"Kürt sorununun çözümü ertelenmiş ve terk edilmiş oluyor. Bu hayalin yayılması çok çok zararlı" ifadelerini kullanan Perinçek "Bu PKK'yı yasallaştıran, PKK'yı Türk siyasetinde yasal unsur haline getiren bir adımdır. Dikkat edin kim alkışlıyor; PKK'yı koruyan parti CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Ben hiçbir şart koşmuyorum, Devlet Bahçeli'yi alkışlıyorum. Bu planının uygulanması için varım' diyor" diye konuştu.

AYM'de bekleyen kapatma davası

Anayasa Mahkemesi'nin HDP kapatma davasındaki yavaşlığının sorulması üzerine Perinçek şu yanıtı verdi: "Anayasa Mahkemesi'nin Türk hukukunu uygulamadığını ve vatandaş olarak da Türk vatanı, toprak bütünlüğümüz, Türkiye'nin devlet bütünlüğü konularında duyarlılıklarının olmadığını gösteriyor. Türkiye'nin şehitler vererek yürüttğü bir vatan mücadelesi varken hala AYM'nin bu kadar uyuşuk, bu kadar sorumsuz, bu kadar ciddiyetsiz, vatanseverlikten ve Türk hukukundan bu kadar uzak, Türkiye Anayasasını bilmeyen, anlamayan, anlamak istemeyen bir çizgide olması AYM açısından utanç verici bir durum. Ben bu konuları iyi bilen, o arkadaşların hocası olarak da bütün bunlardan utanıyorum. Ciddi bir Anayasa Mahkemesi bütün dosyaları bir kenara atar ve HDP davasını kapatma kararını verir. Vermemeleri hukuk dışıdır, Aanayasa dışıdır, sorumsuzdur, vatanperverlik sorumluluklarından tamamen uzak bir tutumdur. Malesef ABD ve Batı'nın dayatmaları karşısından boyun eğen bir uygulamadır. Tarih bunu affetmez, Türk milleti de bunu affetmez. Türkiye'nin hakim güçleri hala ABD ve İsrail'in dayatmalarından kurtulamadılar."

Sonraki Haber