İkinci siber terör saldırısı! Telsizler patladı

İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına yönelik siber terör saldırısı dünyada büyük yankı bulurken ikinci patlama haberi ajanslara düştü. Lübnan el tesizlerine yapılan siber saldırıyla sarsıldı... Lübnan Sağlık Bakanlığı olayda ilk belirlemelere göre 14 kişinin öldüğünü duyurdu

İsrail'in Lübnandaki radyo frekansı kullanan el telsizlerine yönelik siber terör saldırı yaptı. Lübnan Haber Ajansı NNA'ya göre, Lübnan'ın güneyinde ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarındaki patlamalarda 14 kişi hayatını kaybetti. Olayda 450'yi aşkın kişi de yaralandı.

Lübnan’da El-Mayadeen'e konuşan güvenlik kaynakları ülke genelinde yeni sınıf mobil telsizlerin bir kez daha hedef alındığını aktardı. El-Mayadeen muhabiri Bekaa'nın kuzeyindeki çeşitli kasabalarda bir dizi radyo ve batarya için çok sayıda patlama olduğunu bildirdi. Muhabir telsiz cihazlarının patlamasının ardından Bekaa'daki hastanelere çoğu hafif olmak üzere yaralıların ulaştığını belirtti. El-Mayadeen muhabiri aynı zamanda Lübnan genelinde evlerde ve diğer cihazlarda çok sayıda lityum pilin patladığını doğruladı.

İSRAİL HERONLARI GÖRÜLDÜ!

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telsiz cihazlarının patlaması sonucu onlarca kişinin yaralandığını söyledi. Başkent Beyrut’un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde, dünkü çağrı cihazı patlamasında öldürülen Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın üzerinde İsrail’e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu gözlemlendi.

NNA'daki haberde, İsrail'e ait keşif uçaklarının da ülkenin güneyinde yoğun uçuşlar yaptığı bilgisi paylaşıldı.

EVLERDE YANGIN ÇIKTI

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü de Beyrut'un güneyi, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerinde cihazların patlaması sonucu onlarca evlerde, araçlarda ve iş yerlerinde çıkan yangınları söndürmeye çalıştıklarını bildirdi.

HİZBULLAH UYARDI

İsrail'in dünkü terör saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmiş 3 bine yakın Lübnanlı yaralanmıştı. Hizbullah örgütü "Tüm elektrikli aletlerden uzak durun" çağrısı yaptı.

Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Müdürü Turgut Alp Boyraz da Lübnan'da bulunduğunu belirterek "20 dakika kadar önce Lübnan’ın farklı noktalarında patlamalar olduğu haberi geldi Bizim bulunduğumuz bu cenaze alanı yakınında da bir patlama oldu, olay yerine koştuk insanların panikle kaçıştıklarını gördük Yeni bir saldırı gibi duruyor" açıklamasını yaptı.

Sonraki Haber