İletişim Başkanlığı duyurdu: Estonya Cumhurbaşkanı Karis Türkiye'ye geliyor

İletişim Başkanlığı Estonya Cumhurbaşkanı Karis'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Açıklamada Karis'in Erdoğan ile görüşeceği belirtildi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis'in 26-28 Haziran tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurdu.

Başkanlığın açıklamasında Karis'in 27 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geleceği belirtildi.

Ziyaretin Türkiye-Estonya ilişkilerinin 100. yılı olması sebebiyle yapılacağının altı çizildi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Başkanlığın açıklaması tam olarak şöyle:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis 26-28 Haziran 2024 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

27 Haziran Perşembe günü yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler tüm veçheleriyle gözden geçirilecek ve iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek müşterek adımlar ele alınacaktır.

Türkiye ve Estonya arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 100’üncü yıldönümüne tekabül eden ziyaret kapsamında, ikili münasebetlerin yanı sıra, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sonraki Haber